Search
Close this search box.

Het Zeister Passieconcert 2015 brengt €7000,– op voor Rolstoelfiets voor Bartiméus

Op zaterdag 28 maart vond met een volle zaal in de kerk van de Broedergemeente in Zeist voor de eerste keer “Het Zeister Passieconcert” plaats. Een Passieconcert dat speciaal voor het goede doel werd georganiseerd door Lions Club Zeist ter Bergen. De opbrengst komt ten goede aan Bartiméus

Met Het Zeister Passieconcert wordt door middel van kaartverkoop en sponsoring vanuit het bedrijfsleven geld ingezameld voor Bartiméus. De leden van Lions Club Zeist ter Bergen zetten zich al jaren persoonlijk in voor Bartiméus en dit jaar is er voor gekozen om een belangrijke wens van de bewoners van een woongroep in Doorn te vervullen, een rolstoelfiets met elektrische trapondersteuning ter waarde van ruim €7000,=.

Het eerste Zeister Passieconcert georganiseerd door Lions club Zeist Ter BergenBram Verhoeven, president van de Lions Club Zeist ter Bergen, over het uitgangspunt van Het Zeister Passieconcert: “Genieten van klassieke muziek tijdens de Passietijd, voor en door Zeisternaren, en dat alles ten bate van het goede doel: Bartimeus”. Want na de organisatie van een 3-tal eerdere succesvolle benefietconcerten in Zeist introduceren we dit jaar met Het Zeister Passieconcert als Lions een nieuw, uniek concept. Iets dat we de komende jaren zullen uitbouwen tot een jaarlijks terugkerende Zeister traditie in de Passietijd.

Het Zeister Passieconcert werd dit jaar uitgevoerd door het professionele kamerkoor “Het Basilius College”. Een koor dat z’n oorsprong vindt in Zeist en onder leiding van dirigent Bas Ramselaar inmiddels landelijke bekendheid heeft opgebouwd. Het twintig koppige koor bracht prachtig gezongen werken van o.a. J.S. Bach en anderen afkomstig uit de Baroktijd, ten gehore.

Remco Meyaard van de Stichting Bartimeus Sonneheerdt vertelde het publiek na afloop van het concert over Bartimeus, de betrokkenheid van de Lions club Zeist ter Bergen met Bartimeus en over de belangrijkste wens van de bewoners van de woongroep uit Doorn; een rolstoelfiets met elektrische trapondersteuning. Na luid applaus van het publiek werd de sleutel van de fiets overhandigd aan de bewoners. De bewoners waren niet alleen dolblij met de fiets maar gaven ook duidelijk te kennen dat ze hadden genoten van het concert.

Lions Club Zeist ter Bergen en is ervan overtuigd dat gezien de grote opkomst, de vele positieve reacties en de bereidheid van vele regionale bedrijven om een evenement als dit financiëel te ondersteunen het concept van Het Zeister Passieconcert uitermate geslaagd is. Volgend jaar zal er dan ook zeker weer een mooie invulling worden gegeven aan het programma om wederom voor Bartimeus een mooie wens in vervulling te laten gaan.

Volgend jaar zal Het Zeister Passieconcert plaatsvinden op zondag 20 maart.

Voor nadere informatie over het concert www.hetzeisterpassieconcert.nl

Het eerste Zeister Passieconcert georganiseerd door Lions club Zeist Ter Bergen Het eerste Zeister Passieconcert georganiseerd door Lions club Zeist Ter Bergen Het eerste Zeister Passieconcert georganiseerd door Lions club Zeist Ter Bergen

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More