Search
Close this search box.

EHCCC2015 – SCHC Dames winnen Europese titel na shoot-outs

BILTHOVEN – De dames van SCHC hebben maandag, 2de paasdag, voor het eerst in de clubgeschiedenis de Rabobank EuroHockey Club Champions Cup gewonnen. De ploeg uit Bilthoven won na een zinderende shoot-out-serie van Den Bosch, nadat het in de reguliere speeltijd 2-2 was geworden.

Thuisploeg SCHC en tegenstander Den Bosch maakten van deze wedstrijd een zinderde finale van 4 dagen top dames hockey in de regio.

In het eerste kwart kwam SCHC al na 5 minuten op voorsprong, nadat de eerste kansen voor Lidewij Welten van Den Bosch was. De eerste strafcorner van SCHC was werd ingeschoten door Caia van Maasakker  Drie minuten later troffen de Bilthovense dames weer doel doordat van Maasakker haar tweede corner in schoot. In de tweede kwart kreeg Den Bosch weer aansluiting doordat Maartje Krekelaar de 1-2 in schoot.

Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven

Na rust zakte het tempo van de wedstrijd.  Stichtse ging op de zoek naar de 3-1 terwijl Den Bosch de jacht op de 2-2 opende.  In de laatste 5 minuten wist  Den Bosch nog drie strafcorners te versieren.  Eén minuut voor tijd viel dan toch de 2-2 door een doelpunt van Maartje Paumen.

Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven

Daarna moesten er shoot-outs de beslissing brengen. Het stond 2-2 stond toen beide ploegen vijf shoot-outs hadden genomen, waardoor er zelfs een sudden death gespeeld moest worden. Namens SCHC scoorde Maike Stöckel de eerste shoot-out van de sudden death, waarna Vera Vorstenbosch miste en het feest in Bilthoven losbarstte.

Voor de top 3 teams waren er medailles en paaseieren. Namens Hoofdsponsor Rabobank mocht Michel Post, directeur bedrijven Rabobank Utrechtse Heuvelrug de tweede prijs uitreiken aan de dames van Den Bosch.

Als man met een belangrijk aandeel in dit succes van de sportieve prestaties op de Utrechtes heuvelrug,  hing Michel met veel plezier de 2de prijs om bij de dames van Den Bosch. Zodat de hoofdprijs nog lang in de prijzenkast van het Bilthovense SCHC mag prijken.

SCHC-coach Nettie van Maasakker en moeder van de twee maal scorende Caia van Maasakker was geemotioneerd en uitgelaten over de winst.

Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven Finale van de Rabobank EHCCC 2015 tussen SCHC en Bilthoven

Een uitgebreid wedstrijd verslag kunt u lezen op Hockey.nl 

Wedstrijd verloop:

Den Bosch – SCHC* 2-2 (1-2) *wint na shoot-outs
5. Caia van Maasakker 0-1 (sc)
8. Caia van Maasakker 0-2 (sc)
20. Maartje Krekelaar 1-2 (sc)
69. Maartje Paumen 2-2 (sc)

Shoot-outs
Den Bosch – Marloes Keetels mis 0-0
SCHC – Maike Stöckel raak 0-1
Den Bosch – Lieke Hulsen raak 1-1
SCHC – Carlien Dirkse van den Heuvel mis 1-1
Den Bosch –  Fréderique Matla mis 1-1
SCHC – Roos Drost raak 1-2
Den Bosch – Maartje Krekelaar mis 1-2
SCHC – Caia van Maasakker mis 1-2
Den Bosch – Vera Vorstenbosch raak 2-2
SCHC – Sarah Jaspers mis 2-2
SCHC – Maike Stöckel raak 2-3
Den Bosch – Vera Vorstenbosch mis 2-3

Meer informatie www.ehccc2015.com

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More