Search
Close this search box.

Koning Willem Alexander opent nieuw schoolgebouw van Bartiméus in Zeist

Zeist – donderdag ochtend 23 april opende Koning Willem Alexander het nieuwe schoolgebouw van Bartiméus. De Koning werd ontvangen door een haag van leerlingen, die hem begroette met eerst in stilte en vervolgens met een oorverdovend lawaai van sambaballen. Snel spoedde de Koning zicht echter naar binnen. Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus

Na ongeveer een ½ uur kwamen alle genodigde weer naar buiten om vervolgens de openingshandeling bij te wonen. De Koning verrichtte samen met twee leerlingen de openingshandeling.  De openingshandeling bestaat uit het doorprikken van een ballonnen muur, leerlingen maken lawaai met sambaballen en djembé’s. Een lady-speaker verslaat de handelingen, zodat de leerlingen horen wat er gebeurt.

Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus

Daarna volgde een rondleiding door de school, waarbij  de koning sprak  met leerlingen van de leerlingenraad Voortgezet Speciaal Onderwijs over het onderwijs, studie en toekomst. Leerlingen en docenten van het Voortgezet Speciaal Onderwijs geven een toelichting aan de koning over het gebruik van reguliere en bijzondere ICT-hulpmiddelen die bij het onderwijs op deze school worden gebruikt.

Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus

Na zijn bezoek aan de school bezocht de koning een van de woningen van Bartimeus waarbij hij sprak met  enkele bewoners met een meervoudige beperking

Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus

Koning Willem Alexander maakte met zijn gevolg een wandeling  langs de ‘special heroes games’.  Voor leerlingen van de school zijn er tijdens de openingsdag sportieve activiteiten georganiseerd..

Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus

Na een hartverwarmend  bezoek voor leerlingen en medewerkers van  Bartiméus nam de koning afscheid. Bij zijn afscheid kreeg De Koning een door leerlingen gemaakt vogelhuisje. Hij groette iedereen met de mededeling tot de volgende keer.

 


 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More