Wijkgezonder weken: ‘Spring in ’t rond, drink je gezond’

Start wijkgezonder weken in Zeist

Met een ferme slok gezond water van de Waterbron  opende wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof woensdagmiddag 22 april de Wijkgezonder weken.  Van 20 april tot en met 17 mei staan de wijken Vollenhove en de Verzetswijk in Zeist-Noord in het teken van de Wijkgezonder weken. Tijdens verschillende  activiteiten wordt gezonde voeding en voldoende beweging onder de aandacht gebracht. Voor de wijkgezonder weken is een speciale Wijkgezonder-waterbak gemaakt door de Dijnselburg praktijk school. Deze waterbak, voorzien van de slogan ‘Spring in ’t rond, drink je gezond’, wordt bij verschillende activiteiten, ook na de Wijkgezonder weken, ingezet om het drinken van water onder de aandacht te brengen.

Kinderen en jongeren uit de wijk konden meedoen aan een bootcampclinic van Teamworx Zeist. Ook konden kinderen gezonde hapjes maken onder begeleiding van Stichting Kerk & Samenleving en MeanderOmnium. Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon langs!

Een ferme slok water

Een ferme slok water

Bootcamp door teamworkx

Bootcamp door teamworkx

Bootcamp door teamworkx

Bootcamp door teamworkx

Leren over de verschillende  groentes van een vrijwilliger van stichting Kerk en Samenleving

Leren over de verschillende groentes van een vrijwilliger van stichting Kerk en Samenleving

Activiteiten
Tijdens de Wijkgezonder weken staan tal van activiteiten op het programma. Kinderen kunnen onder meer meedoen aan buurtsport in gymzaal Javalaan georganiseerd door de buurtsportcoach van Sportservice Zeist of ontdekken of zij iets eetbaars kunnen vinden in de natuur in hun eigen wijk. Er zijn verschillende activiteiten in Zwembad Dijnselburg en mensen kunnen vrijblijvend een houdingscheck doen bij Fysio Sonnevelt. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.sportservicezeist.nl.

 

Wijkgezonder
Wijkgezonder is een netwerkprogramma in de Verzetswijk en in Vollenhove. Verschillende partners werken samen in deze wijken om kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders bewust te maken van een gezonde leefstijl. Het doel is om gezamenlijk mensen in beweging te laten komen en gezonde voeding onder de aandacht te brengen. Wijkgezonder wordt gecoördineerd door de gemeente Zeist, GGD regio Utrecht en Sportservice Zeist.

Meer informatie
Met vragen of voor meer informatie over de Wijkgezonder weken kan contact worden opgenomen met Wendy Elberse van Sportservice Zeist. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 030-209 99 99 of e-mailadres wendy.elberse@sportserviceprovincieutrecht.nl.

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: