Search
Close this search box.

Appelbloesem-parade

Zaterdag 24 april werd er door 2 fruitbedrijven in onze buurgemeente Bunnik een appelbloesem parade georganiseerd. OogOpZeist nam een kijkje bij Fruitbedrijf I. Westeneng op de Tolakkerlaan, op de grens tussen Zeist en Bunnik.  Door de weersomstandigheden werd het niet net zo’n groot feest als in 2014.

Appelbloesemparade met grote plassen
Appelbloesemparade met grote plassen

Er kwamen de hele dag door wat mensen een kijkje nemen op het bedrijf van Izaak Westeneng. Izaak vertelde iedereen vol trots over zijn nieuwe aardbeien kwekerij. De afgelopen maanden heeft  hij pal naast zijn huis een openlucht kas gebouwd voor het kweken van aardbeien. Door slim te planten verwacht Izaak nog tot ver in het najaar net geplukte knalrode aardbeien te kunnen leveren. De hele zomer bent u iedere dag welkom om de net geplukte aardbeien te komen kopen.

Izaak en zijn vrouw hebben het bedrijf in 2000 overgenomen van de ouders van Izaak. Het bedrijf is daarmee al 6 generaties in de famillie. Oorspronkelijk werden er voornamelijk appels en peren geteeld. Een deel van de appel oogst werd in het verleden naar Rusland geëxporteerd. Door de boycot is deze markt nu weggevallen. Hierdoor hebben Izaak en zijn vrouw besloten om de fruitteelt verder te spreiden. In de boomgaard van 12,5 hectare worden 10 soorten appels, 6 soorten peren en 6 soorten pruimen geteeld. Dit jaar komen daar naast de aardbeien, ook kersen en frambozen bij.

Izaak laat zien hoe zijn frambozen planten uitkomen.
Izaak laat zien hoe zijn frambozen planten uitkomen.
Bezoekers krijgen uitleg van Izaak bij Fruitbedrijf Westeneng Tolakkerlaan
Bezoekers krijgen uitleg van Izaak bij Fruitbedrijf Westeneng Tolakkerlaan

Het grootste deel van de producten verkopen zij zelf in hun eigen winkel. Daarnaast leveren zij een deel van het fruit aan de betere horeca in de regio. Van het overschot aan appels en peren laten zij appelsap en appel-perensap  persen. De sappen zijn in 5 litertaps te krijgen. De winkel is van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.30 uur geopend voor de verkoop van aardbeien. Op zaterdag kunt u terecht 8.00 uur tot 17.00 uur voor de  fruit verkopen, met niet alleen de eigen producten, maar ook producten uit de streek, zoals aardappels, eieren en groenten.

Mirte van Wijk helpt ieder weekend bij  Fruitbedrijf Westeneng op de Tolakkerlaan
Mirte van Wijk helpt ieder weekend bij Fruitbedrijf Westeneng op de Tolakkerlaan
Mirthe helpt u graag in de landwinkel van fruitbedrijf
Mirthe helpt u graag in de landwinkel van fruitbedrijf

Fruitbedrijf I. Westeneng

Tolakkerlaan 15
3704 JA Zeist

+31 (0)30 22 03 936
info@fruitbedrijfwesteneng.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More