Search
Close this search box.

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen, Nestkastjes en bordjes wijzen de weg en geven informatie over natuur en landgoed. Op de voormalige Buitenplaats Heerewegen in Zeist, staan nu de vestigingen Heerewegen, In de Dennen en Bovenwegen van zorgorganisatie Stichting Warande. In het 12 hectare grote gebied van de voormalige buitenplaats, worden op woensdag 13 mei twee bijzondere wandelroutes opengesteld voor bewoners, familie en omwonenden van Warande.

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Lustwarande

Buitenplaats Heerewegen neemt een unieke positie in vanwege de ligging in de buitenplaatszone die bekend staat als de ‘Stichtse Lustwarande’. Een speerpunt in het erfgoedbeleid van de gemeente Zeist. In 1973 is het oude hoofdhuis Heerewegen gesloopt en is er huisvesting voor ouderen met uiteenlopende zorgbehoeften gerealiseerd.

Educatieve wandelroutes

Stichting Warande heeft in nauw overleg met eigenaar het Utrechts Landschap twee educatieve wandelroutes op de buitenplaats uitgezet. De routes worden gemarkeerd door vogelkastjes (10 respectievelijk 12 kastjes) voor de Boomkruiper en de Pimpelmees. Onder elk vogelhuisje zit een bordje met een kort, informatief verhaal over de buitenplaats, haar bewoners en de aanwezige natuur.

De wandelroutes zijn opengesteld voor bewoners, familie en verzorgenden van de Warande vestigingen en omwonenden. Het Pimpelmeespad loopt tussen Bovenwegen en het open gebied van de buitenplaats. Het Boomkruiperpad loopt tussen Heerewegen en In de Dennen. Op de website van Stichting Warande www.warandeweb.nl zijn de routes te downloaden. Tevens zijn ter plekke routes te verkrijgen.

Het Pimpelmeespad (klik hier voor de route) loopt tussen Bovenwegen en het open gebied van de buitenplaats. Het Boomkruiperpad (klik hier voor de route) loopt tussen Heerewegen en In de Dennen.

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More