Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen, Nestkastjes en bordjes wijzen de weg en geven informatie over natuur en landgoed. Op de voormalige Buitenplaats Heerewegen in Zeist, staan nu de vestigingen Heerewegen, In de Dennen en Bovenwegen van zorgorganisatie Stichting Warande. In het 12 hectare grote gebied van de voormalige buitenplaats, worden op woensdag 13 mei twee bijzondere wandelroutes opengesteld voor bewoners, familie en omwonenden van Warande.

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Lustwarande

Buitenplaats Heerewegen neemt een unieke positie in vanwege de ligging in de buitenplaatszone die bekend staat als de ‘Stichtse Lustwarande’. Een speerpunt in het erfgoedbeleid van de gemeente Zeist. In 1973 is het oude hoofdhuis Heerewegen gesloopt en is er huisvesting voor ouderen met uiteenlopende zorgbehoeften gerealiseerd.

Educatieve wandelroutes

Stichting Warande heeft in nauw overleg met eigenaar het Utrechts Landschap twee educatieve wandelroutes op de buitenplaats uitgezet. De routes worden gemarkeerd door vogelkastjes (10 respectievelijk 12 kastjes) voor de Boomkruiper en de Pimpelmees. Onder elk vogelhuisje zit een bordje met een kort, informatief verhaal over de buitenplaats, haar bewoners en de aanwezige natuur.

De wandelroutes zijn opengesteld voor bewoners, familie en verzorgenden van de Warande vestigingen en omwonenden. Het Pimpelmeespad loopt tussen Bovenwegen en het open gebied van de buitenplaats. Het Boomkruiperpad loopt tussen Heerewegen en In de Dennen. Op de website van Stichting Warande www.warandeweb.nl zijn de routes te downloaden. Tevens zijn ter plekke routes te verkrijgen.

Het Pimpelmeespad (klik hier voor de route) loopt tussen Bovenwegen en het open gebied van de buitenplaats. Het Boomkruiperpad (klik hier voor de route) loopt tussen Heerewegen en In de Dennen.

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Voor Jou Uitgezocht

 • Hans Landzaat
  14 mei 2015 op 10:53

  Dat is fijn

 • Manon van Ginkel
  14 mei 2015 op 11:53

  Els Kooijman het zijn er dus veel meer 😉

 • Anja Koning van Schaik
  14 mei 2015 op 13:53

  te laat voor mijn moeder!!!! fijn dat het nu af is .