Search
Close this search box.

Kopgroep Zeister gele loper peloton geeft startschot bij Oud London

36 dagen voor de start van de Grand Depart van de Tour de France in Utrecht wordt bij Oud London in Zeist/Austerlitz, het startschot gegeven voor de gele loper actie van de Zeister ondernemers.

Een peloton van Zeister ondernemers volgt de kopgroep op de voet. In het peloton zitten Grand Cafe De Reünie, de vaste waarde voor gezelligheid op de Slotlaan. Het zojuist geopende Pastalokaal, De Heren van Zeist samen met de Koets. Zij gaan in het kader van de toerstart in Utrecht een groot aantal leuke gele evenementen acties presenteren. Het centrum van Zeist zal in de maanden juni en juli een gezellige Franse sfeer uitstralen, waar het goed toeven is. “Du pain, du vin et bitterballen”

Het plein midden in het centrum van de Slotlaan zal veranderen in gezellige “Place de Ville avec Tour du Dom”, aldus George Janssen van Grand Cafe de Reünie. Hoe dit kan houden we nog even geheim. Parijs in nog ver en je kan ook te vroeg pieken.

Inmiddels zijn de volgende ondernemers aan het inhaken op het wielercircus dat naar onze regio komt. Rodemond optiek en het Rijwiel paleis van de Voorheuvel, Bakker Neplenbroek, Sunnycamp, Boekhandel Kramer en Van Doorn, Hotel Restaurant Figi.
Sauter wijnen is de enige plek in Zeist waar de Tour du Dom wijnen in Zeist op dit moment te verkrijgen zijn.

Ook Peterse kazen uit de Clomp komt met een bijzonder Tour de France kaasje. Bakker Stam heeft voor deze gelegenheid een bijzonder petit-four gemaakt met Tour du Dom logo. Wat het bijzonder maakt, is dat het een streek product van de heuvelrug is. De Koning Woninginrichting aan de Laan van Vollenhove verzorgt bij deze actie de gele lopers voor zijn collega’s.

Wat deze actie voor Zeist bijzonder maakt volgens initiatiefnemer Erik van Dijk van Oud London en Mel Boas van OogOpZeist is dat we hier niet te maken hebben met een gesloten peloton. Voor deze actie nodigen wij juist alle ondernemers in Zeist uit om mee te springen met het gele loper peloton. Iedere ondernemer, die iets leuks of bijzonders bedenkt om aandacht te besteden aan de toer, mag mee springen in deze demarrage naar het weekend van 3 tot 5 juli, als het tourspektakel in onze regio neer strijkt.

De ruim 1 miljoen bezoekers, die in dat weekend naar Utrecht zullen komen, komen ook naar Zeist komen hier voldoende te zien en te doen zal zijn. Zo zitten 3 tourploegen in Hotel Oud London en de Directie van de Trekploeg in Hotel Figi.

Meer informatie over de gele loper evenementen en acties vind je op OogOpZeist

Zeister Ondernemers, die willen meedoen met de gele loper kunnen contact opnemen met OogOpZeist.nl: Mel Boas info@oogzeist.nl /0654912594

MLB__150529__DSC6528
Oud London serveert speciale Tour de Dom petite-four van Bakker Stam

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More