Search
Close this search box.

Breaking News: Fusie tussen de Zeister Muziekschool en Het Kunstenhuis met taart beklonken.

Maandagmiddag  1 juni Onder het toeziend oog van de wethouders van kunst en cultuur Hans Mieras (De Bilt) en Marcel Fluitman (Zeist) sneden Rob Schouw en en Marcel Jansen samen taart aan. Hiermee werd wereldkundig gemaakt dat de Zeister Muziekschool en het Kunstenhuis fuseren.  

Vorige week zijn de raad van toezicht van de Zeister Muziekschool en het bestuur van het Kunstenhuis evenals de beide directies het inhoudelijk met elkaar eens geworden over de gezamenlijke toekomst van beide instellingen. De beide organisaties gaan op weg naar een samenwerking. Eind 2015 moet de fusie een feit zijn.  Hiermee ontstaat er dan één krachtig regionaal kunstencentrum in Zeist en De Bilt met een sterke positie op het gebied van cultuuronderwijs, cultuurparticipatie en ondersteuning van de amateurkunst. Zowel intern (directies, Raad van Toezicht en bestuur) als extern (gemeente Zeist en gemeente De Bilt) wordt deze ontwikkeling gezien als een belangrijke stap voorwaarts.

OOZ__150601_7739_Zeist_Mel_Boas

Fusie

De fusie vindt plaats op voorstel van de beide organisaties in het kader van de eerdere bezuinigingsdialoog voor de Gemeente Zeist (2013). De gemeenten De Bilt en Zeist en in het bijzonder de beide wethouders kunst en cultuur Hans Mieras (De Bilt) en Marcel Fluitman (Zeist) hebben recent door hun gezamenlijke inzet een cruciale rol vervuld bij de voorspoedige afronding van het fusieproces tussen beide organisaties.

Vandaag kwam dan ook een eind aan een lang en moeizaam proces waarin partijen uiteindelijk tot elkaar zijn gekomen. Graag kijken beide partijen nu naar de toekomt. De tekst op de door Het Kunstenhuis meegebrachte taart is dan ook veelzeggend.

OOZ__150601_7684_Zeist_Mel_Boas

 

Aanwezigen : de wethouders kunst en cultuur Hans Mieras (De Bilt) en Marcel Fluitman (Zeist). Vanuit de Zeister Muziekschool zijn aanwezig: Gerrit-Jan Vlasveld – voorzitter Raad van Toezicht en Marcel Jansen, directeur/bestuurder. Vanuit Het KunstenHuis zijn aanwezig: Cees van Es (voorzitter Stichtingsbestuur) en Rob Schouw (directeur).
Aanwezigen : de wethouders kunst en cultuur Hans Mieras (De Bilt) en Marcel Fluitman (Zeist). Vanuit de Zeister Muziekschool zijn aanwezig: Gerrit-Jan Vlasveld – voorzitter Raad van Toezicht en Marcel Jansen, directeur/bestuurder. Vanuit Het KunstenHuis zijn aanwezig: Cees van Es (voorzitter Stichtingsbestuur) en Rob Schouw (directeur).

Het KunstenHuis

Het KunstenHuis De Bilt -Zeist is een bruisend centrum voor de kunsten bestaande uit: de Biltse Muziekschool, Theaterschool Masquerade, de Dansschool en De Werkschuit.

De Zeister Muziekschool

De Zeister Muziekschool is het Centrum voor Muziek in het hart van Zeist. Samen met Bibliotheek Zeist gehuisvest in De Klinker aan de Markt.  De Zeister Muziekschool wil iedereen in Zeist en omgeving de gelegenheid geven zijn of haar muzikaliteit te ervaren en te ontwikkelen. Ongeacht leeftijd, achtergrond, financiële of andere mogelijkheden of beperkingen.

Bron: persbericht van de gemeente Zeist

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More