Search
Close this search box.

Duurzame markt in een lekker lente zonnetje

Zaterdag 30 mei was, in opmaat naar de zomer, de duurzame markt georganiseerd op het Emma plein in Zeist. De duurzame markt wordt georganiseerd door de ODRU in opdracht van de gemeente Zeist. In een lekker voorjaars zonnetje konden bezoekers genieten van heerlijke fairtrade-, biologische- en streekproducten. Zo kon de fotograaf voor de tweede keer deze week kennismaken met biertjes die zijn gemaakt van producten en water van de Heuvelrug.OOZ__150530_7246_Zeist_Mel_Boas

OOZ__150530_7199_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7361_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7360_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7352_Zeist_Mel_Boas

Duurzaamheid gaat niet alleen over duurzaam consumeren. Op de markt waren stands met duurzame materialen zoals warmte wisselaars. Fietsketting olie gebaseerd op plantaardige olie,  was in een van de stands te verkrijgen.

Jantje Paasman van de weggeefwinkel uit Vollenhove had een mooie stand ingericht waar je gratis spullen uit de winkel mocht meenemen. Daarnaast gaf Jan aan de bezoekers van zijn stand informatie over de recycle projecten waarmee hij een deel van de kosten van de winkel weet te dekken.

OOZ__150530_7217_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7275_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_9329_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7395_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_9503_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7486_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7373_Zeist_Mel_Boas OOZ__150530_7515_Zeist_Mel_Boas

Voor kinderen en iedereen, die zich jong voelt, werden een aantal activiteiten georganiseerd in de Allegro tuin. De waslijn organiseerde ook deze keer weer een grote kleding ruilbeurs in de tuin. Hier werd vooral door dames gretig gebruik van gemaakt.

Op zaterdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Op die datum zal de herfst editie van de duurzame markt zijn.  Het is de bedoeling om de markt dan nog groter aan te pakken. Deelname voor ondernemers met fairtrade-, biologische- en streekproducten is gratis. Informatie over de duurzame markt via v.buskens@odru.nl .

Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU)

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken.

De ODRU levert producten en diensten op het terrein van o.a. bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving.

De Omgevingsdienst regio Utrecht werkt voor gemeenten, andere overheidsinstellingen en opdrachtgevers in Midden-Nederland. Het eigenaarschap van de Omgevingsdienst ligt op dit moment bij veertien deelnemers in de Wgr-regeling: de gemeenten Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

www.odru.nl
Bezoekadres:
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht (9e verdieping)
T: 088 – 022 50 00
E: info@odru.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More