Search
Close this search box.

Jaarlijkse kleurrijke optocht van Tamil gemeenschap in Vollenhove

Zondag 14 juni 2015 om 12:00 uur organiseert TCOMN Tamil Culturele Organistatie Midden Nederland voor de 7e keer de jaarlijkse kleurrijke optocht in Zeist.
De optocht begint, waar Tamil Culturele Organistatie Midden Nederland  haar activiteiten houdt, bij het Activiteitencentrum Laan van Vollenhove 2195 te Zeist.
De gemeenschap trekt rond met  een versierde wagen met één van de Hindoe goden daarop. De traditionele geklede stoet met musici voorop trok langs de flats op de laan van Vollenhove. Bij verschillende portieken stopte de godin om een offergave in ontvangst te nemen.

De optocht keerde terug naar het schoolplein voor het activiteitencentrum. Waar verschillende marktkraampjes Hindoestaanse producten verkochten. Met een offerceremonie werd de godin door een aantal sterke mannen de tempel in gedragen.

Oog op Zeist Oog op Zeist OOZ__150614_2684_Zeist_Mel_Boas OOZ__150614_2736_Zeist_Mel_Boas OOZ_Kopie 1_150614_2778_Zeist_Mel_Boas OOZ__150614_2864_Zeist_Mel_Boas Oog op Zeist Oog op Zeist OOZ__150614_2978_Zeist_Mel_Boas Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist

Facebook pagina van Annam temple Zeist

Tamil Culturele Organistatie Midden Nederland 
Activiteitencentrum
Laan van Vollenhove – 2195
3706 GW, Zeist
Nederland
Telefoon: 06-47072011, 06-13567641
E-mail: tcomn@live.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More