Search
Close this search box.

Zomer weersverwachting voor Zondagmiddag in Zeist: Dag der Kunsten gaat gewoon door.

Om 18.38 uur vanavond begint de astronomische zomer. Het weerbeeld nu lijkt meer op herfst in plaats van de aanstormende zomer. De zon heeft het grote delen van de dag moeilijk en er komen buien voor. Daarbij waait het vanmiddag flink. Ook morgen is het herfstachtig. Na morgen wordt het droger en zonniger en later in de week ook wordt het ook wat warmer. Bij het Slot Zeist zijn de voorbereidingen voor de DDK (Dag der Kunsten) in volle gang. weersverwachting voor Zondagmiddag in Zeist: Dag der Kunsten gaat gewoon door. Neem voor de zekerheid wel een paraplu of een regencape mee.

Een stugge volhouder deze visser bij de Slot vijver
Een stugge volhouder deze visser bij de Slot vijver

Stichting 5D met theaterproductie TOXIC. We zijn ontzettend blij met de samenwerking die het Festival Dag der Kunsten is aangegaan met Stichting 5D. Deze stichting komt met een enorme theaterproductie TOXIC naar het Festival. Naast dat 5D mooi theater maakt hebben zij ook een missie die wij als Festival willen helpen uitdragen. Stichting 5D zet zich in voor een samenleving waarin iedereen zonder uitzondering mee kan doen. Het gedachtegoed van die inclusieve samenleving verspreidt ze door inclusieve culturele activiteiten te ontwikkelen. Hieronder valt ook deze reizende voorstelling TOXIC die meerdere steden in Nederland aan zal doen. Per speellocatie wordt de vaste 5D cast versterkt door lokale jongeren mét en zonder handicap.
Als Zeist hebben we de primeur want het Festival Dag der Kunsten is het eerste Festival wat 5D met TOXIC aandoet. Ben je al nieuwsgierig? kom naar het Festival Dag der Kunsten zondag 21 juni vanaf 13.00 uur en laat je meenemen door al het moois en creatieve wat er die middag te zien is.

Festival DdK voor jong en oud!

Hadden we al gezegd dat het Festival Dag der Kunsten een Festival is voor jong en oud!
Voor de jongste bezoekers zijn er een heleboel leuke workshops in de tuin maar dit jaar doet Dansschool De Bilt-Zeist (onderdeel van het Kunstenhuis) wel iets heel bijzonders. Dans je met ons mee op het ABN AMRO MeesPierson Podium om 13.15 uur?

In de workshop kinderdans 3-7 jaar leer we je in een half uur een leuk dansje. We gaan je op allerlei verschillende manieren leren dansen: krachtig, zacht, sterk, vloeiend, hoog en laag. Dit leuk dansje mag je dan samen met ons uitvoeren op het podium van het Slottuintheater om 15.30 uur. Je wordt hierbij geholpen door cursisten van Dansschool de Bilt-Zeist, van het KunstenHuis en je ziet ook hun andere optredens. Meer informatie over de dansschool is te vinden op www.kunstenhuis.nl.

Meer informatie over De DDK Dag der kunsten

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More