Search
Close this search box.

Agenda Za 27 juni: Traditionele kleding voor feestelijke gelegenheden in het Gemeentehuis

Open gemeentehuis:  ‘Traditionele kleding voor feestelijke gelegenheden’ Zaterdag 27 juni 2015 van 10 – 16 uur in het Gemeentehuis Zeist, Het Rond 1

Wist u dat de inwoners van Zeist maar liefst 180 geboortelanden vertegenwoordigen? En dat bij de feesten die zij vieren vaak speciale kleding hoort? Bent u nieuwsgierig naar wie het draagt en welk verhaal er achter zit? Kom dan naar dit kleurrijke evenement en spreek een van de live modellen. Maak kennis met de traditie van het Indonesische Ruwatan feest en Nadaam festival van Mongolië. Beweeg mee op Caribische Steelband muziek. Geniet van de Turkse filosoof. Van Japanse dans naar theeceremonie en meer.

Geïnspireerd door de verhalen van vele Zeistenaren in al hun diversiteit, organiseert de Werkgroep Volkscultuur & Immaterieel Erfgoed van CultuurZeist een feestdag. Ongedwongen kennismaken met de gewoonten en gebruiken die iedereen van huis uit meekrijgt. Gebruiken, die wij zo belangrijk vinden en niet willen dat dit verloren gaat. Daarom doen wij ons best om deze tradities te behouden.

Gratis toegang voor jong en oud!

www.cultuurzeist.nl/evenementen/volkscultuur/

facebook: Volkscultuur Zeist

Oog op Zeist

Meer informatie bij

Werkgroep Volkscultuur & Immaterieel Erfgoed

Email: volkscultuur@cultuurzeist.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More