Search
Close this search box.

Vernieuwing centrum van Zeist start na de zomer

Na de zomer starten de eerste werkzaamheden om het centrum van Zeist meer sfeer te geven. De vernieuwing begint met het naar voren plaatsen van de puien van de winkels op Belcour aan de zijde van V&D, zodat de winkels beter zichtbaar worden. Het centrum van Zeist wordt samen met betrokkenen vernieuwd nadat in maart de gemeenteraad instemde met de Centrumvisie. Het centrum van Zeist is naar verwachting eind 2018 totaal vernieuwd.

Wethouder Marcel Fluitman: “Ik ben blij dat we nu daadwerkelijk gaan beginnen met de vernieuwing van het centrum en dat dat in samenspraak met alle betrokkenen gebeurt. Het motto van de centrumvisie is: Groen, Gezond en Gastvrij! In de uitvoering wordt aan deze waarden concreet vorm gegeven door de manier waarop het centrum wordt ingericht.”

De vastgoedbeheerder bekijkt de situatie ten aanzien van de verplaatsing van de puien
De vastgoedbeheerder bekijkt de situatie ten aanzien van de verplaatsing van de puien

Inwoners, winkeliers en vastgoedeigenaren werken samen in regiegroep
Inwoners, winkeliers en vastgoedeigenaren vormen een regiegroep en worden ondersteund door de gemeente. Samen werken zij op dit moment aan de voorbereidingen van de uitvoering van de centrumvisie, zoals het maken van de planning en de toekomstige uitstraling. De regiegroep is ook een belangrijk aanspreekpunt voor inwoners en winkeliers.

Bewoners en ondernemers bepalen mee
De regiegroep is bezig met een beeldkwaliteitsplan, dat richtlijnen aangeeft voor de inrichting van de openbare ruimte. Zo ontstaat in het centrum een mooi, samenhangend straatbeeld. Het beeldkwaliteitsplan biedt een ‘kapstok’ voor de inrichting van de verschillende straten in het centrum. Bewoners en ondernemers worden na de zomer benaderd om deel te nemen aan ontwerpteams en mogen zo meebepalen hoe hun straat eruit moet komen te zien.

Oog op Zeist
Het tunneltje verdwijnt

Vernieuwing door verkeersmaatregelen
De vernieuwing van het centrum van Zeist gaat gepaard met verschillende verkeersmaatregelen, zoals het afsluiten van een deel van de Weeshuislaan voor busverkeer, het weren van doorgaand autoverkeer en het verbeteren van de infrastructuur op verschillende plaatsen. Zo zal de Slotlaan autoluw worden en het tunneltje bij de Albert Heijn zal verdwijnen.

Het centrum blijft bereikbaar
Om te zorgen dat het centrum tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft, worden de werkzaamheden gefaseerd en in overleg met ondernemers en bewoners uitgevoerd. Dat betekent dat telkens een stukje van het centrum wordt aangepakt. De gemeente is bezig met de planning hiervoor.

Meer informatie vanaf september
De complete planning van de vernieuwing van het centrum en meer informatie is vanaf september te bekijken op de nieuwe website www.centrumzeistvernieuwt.nl. Ook komt er een digitale nieuwsbrief waarop u zich kunt abonneren. In de Nieuwsbode wordt via advertorials regelmatig verslag gedaan van de ontwikkelingen in het centrum. Bovendien kunt u straks terecht in het informatiecentrum dat na de zomervakantie geopend wordt op Belcour (de exacte locatie is nog niet bekend).

Bron: Persbericht gemeente Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More