Search
Close this search box.

Japanse Culturele Dag in Slottuintheater

Zondag 12 juli staat Japan centraal in het Slottuintheater. Stichting De Hofreis en de Stichting Slottuintheater organiseren dan de Japanse Culturele Dag. In het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist zijn optredens voor kinderen en de hele familie en in de tuin zijn demonstraties, workshops en stands met informatie. De dag begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Verhalenverteller
Op het podium van het Slottuintheater opent verhalenverteller Gerard Jellema de middag om 13.30 uur met 2 Japanse verhalen. Hij wordt daarbij begeleid door Helene Codjo op de shakuhachi, een Japanse fluit.
Daarna laat de groep Raiden Yosakoi moderne Japanse dans zien; energiek en meeslepend.

Hilaria met Japans sprookje
Om 14.30 uur speelt Theatergroep Hilaria het Japanse sprookje Het Amulet. Ver weg van de mensen woont een kluizenaar die een heel oud amulet bewaart, waarvan mensen zeggen dat het toverkracht bezit. Op een dag verschijnt er een vreemdeling. Hij wil het amulet hebben en dan zijn al snel de poppen aan het dansen. Bij deze familievoorstelling kun je lekker griezelen, maar er valt ook heel veel te lachen

Japans Slagwerk
Om 15.30 uur zorgt Pure Percussion voor muzikaal vuurwerk. Deze slagwerkers laten de Japanse taiko horen. Deze trommel neemt in de Japanse cultuur een belangrijke plaats in. In de keizerlijke ensembles worden ze zeer ingetogen gebruikt, en op de vele festivals die Japan rijk is worden ze weer op een hele andere manier bespeeld. Pure Percussion staat onder leiding van slagwerker John May, gespecialiseerd in Japans slagwerk en lid van Circle Percussion.

Workshops
In de tuin van Slot Zeist is deze middag ook van alles te doen. Bezoekers kunnen origami en kalligrafie uitproberen, er zijn Japanse tekenfilms, ikebana, diverse ‘Japanalia’ en demonstraties yukata en Japans boekbinden. Er is sushi te koop en yakitori, Japanse kipsaté.

Cosplay
Verder zijn er enkele ‘cosplayers’ aanwezig. ‘Cosplay’ (van ‘costume’ en ‘play’) is een populaire hobby in Japan. Cosplayers lopen rond in het kostuum van bekende (Japanse) stripfiguren en actiehelden.

Ook geeft stichting De Hofreis informatie over haar activiteiten. De Hofreis wil kennis van en waardering voor de Japanse cultuur bevorderen, en onderhoudt onder meer de vriendschapsbanden tussen Zeist en het Japanse Yamada.

Meer informatie op www.slottuintheater.nl en op www.dehofreis.nl

Je vindt het Slottuintheater in de tuin van Slot Zeist. Het openluchttheater is bereikbaar via het witte bruggetje aan de achterkant van het slot (tegenover de voetbalvelden). Je kunt je fiets kwijt in de tuin. De auto kun je gratis parkeren op de parkeerplaats naast Slot Zeist.

Twijfel je of de voorstelling doorgaat? Bel 06 26 360 190 voor actuele informatie.

Thee ceremonie in het gemeentehuis
Thee ceremonie in het gemeentehuis van Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More