Search
Close this search box.

Kunstles bij Galerie Kortom van Tom

Schoolklassen van de Montessorischool Sumatralaan brengen als afsluiting van hun beeldende kunstproject een bezoek aan Galerie Kortom. Galerie Houder Tom Gijsen gaf 3 keer kunstles aan in totaal 90 kinderen van deze basisschool. Wat maakt een galerie nu anders dan een museum? Was een van de vragen waar de kinderen antwoord kregen. In een museum hangt alleen maar werk van beroemde mensen en kan je de kunst niet kopen, volgens de kinderen.

In eerste instantie waren de kinderen vooral geïnteresseerd in de prijskaartjes. Door van het verhaal van Tom, werd de aandacht al snel verlegd naar de inhoud van de kunst. De beeldhouwwerken mochten de kinderen ook aanraken.

Voor Galerie Kortom liggen dit soort ochtenden In het verlengde van de Onderwijslijn Cultuur van de gemeente Zeist.De 90 leerlingen van de Montessori Sumatralaan hadden een erg leuke ochtend. De kids waren ondanks dat het bijna vakantie is heel erg nieuwsgierig en geïnteresseerd!

Na de vakantie wordt er door Galerie Kortom zeker met veel plezier een vervolg aangegeven aldus Tom Gijsen van Galerie Kortom op de Voorheuvel.

OOZ__150709_2843_Zeist_Mel_Boas
Leuk dat ik het mag voelen.Ik wordt er wel een beetje verdrietig van.

Galerie Kortom gaat op zomerreces

Deze week is voorlopig de laatste week om Galerie Kortom te bezoeken. Daarna zijn ze op zomerreces in aanloop naar de nieuwe expositie.

De volgende expositie met mooie en kleurrijke keramiek, sculpturen, schilderijen zal te zien zijn vanaf zaterdag 29 augustus.

In plaats van de traditionele opening zullen we voortaan na de eerste week een Culture Club organiseren Tijdens de Culture Club zullen verschillende kunstvormen worden aangeboden, muziek, theater, performances enz.

Noteer 3 september in je agenda voor de eerstvolgende Culture Club

OOZ__150709_2904_Zeist_Mel_Boas
Kinderen bewonderen het minimalistische werk van Joris Lugtigheid
OOZ__150709_2929_Zeist_Mel_Boas
Bijzonder kamerscherm, waarmee je ook een beetje muziek kan maken
OOZ__150709_2974_Zeist_Mel_Boas
Hoe werkt perspectief

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More