Kunstles bij Galerie Kortom van Tom

Schoolklassen van de Montessorischool Sumatralaan brengen als afsluiting van hun beeldende kunstproject een bezoek aan Galerie Kortom. Galerie Houder Tom Gijsen gaf 3 keer kunstles aan in totaal 90 kinderen van deze basisschool. Wat maakt een galerie nu anders dan een museum? Was een van de vragen waar de kinderen antwoord kregen. In een museum hangt alleen maar werk van beroemde mensen en kan je de kunst niet kopen, volgens de kinderen.

In eerste instantie waren de kinderen vooral geïnteresseerd in de prijskaartjes. Door van het verhaal van Tom, werd de aandacht al snel verlegd naar de inhoud van de kunst. De beeldhouwwerken mochten de kinderen ook aanraken.

Voor Galerie Kortom liggen dit soort ochtenden In het verlengde van de Onderwijslijn Cultuur van de gemeente Zeist.De 90 leerlingen van de Montessori Sumatralaan hadden een erg leuke ochtend. De kids waren ondanks dat het bijna vakantie is heel erg nieuwsgierig en geïnteresseerd!

Na de vakantie wordt er door Galerie Kortom zeker met veel plezier een vervolg aangegeven aldus Tom Gijsen van Galerie Kortom op de Voorheuvel.

OOZ__150709_2843_Zeist_Mel_Boas

Leuk dat ik het mag voelen.Ik wordt er wel een beetje verdrietig van.

Galerie Kortom gaat op zomerreces

Deze week is voorlopig de laatste week om Galerie Kortom te bezoeken. Daarna zijn ze op zomerreces in aanloop naar de nieuwe expositie.

De volgende expositie met mooie en kleurrijke keramiek, sculpturen, schilderijen zal te zien zijn vanaf zaterdag 29 augustus.

In plaats van de traditionele opening zullen we voortaan na de eerste week een Culture Club organiseren Tijdens de Culture Club zullen verschillende kunstvormen worden aangeboden, muziek, theater, performances enz.

Noteer 3 september in je agenda voor de eerstvolgende Culture Club

OOZ__150709_2904_Zeist_Mel_Boas

Kinderen bewonderen het minimalistische werk van Joris Lugtigheid

OOZ__150709_2929_Zeist_Mel_Boas

Bijzonder kamerscherm, waarmee je ook een beetje muziek kan maken

OOZ__150709_2974_Zeist_Mel_Boas

Hoe werkt perspectief

Voor Jou Uitgezocht

 • Esther Herkhof
  10 juli 2015 op 08:54

  Leuk!

 • Evelyn De Jong
  10 juli 2015 op 08:54

  Montessorischool Zeist Locatie Sumatralaan !

 • Roel Bosch
  10 juli 2015 op 09:54

  Mooi, Mel, hoe je de blikken van de kinderen hebt vastgelegd. Ze gaan er helemaal in op.

 • %d bloggers liken dit: