Search
Close this search box.

Toeristisch Overstappunt Slot Zeist spectaculair geopend door Circus Herman Renz

Op donderdagmiddag 16 juli is het nieuwe Toeristisch Overstappunt (TOP) Slot Zeist geopend, een zuil met informatie over fiets- en wandelroutes op de Heuvelrug. De Utrechtse gedeputeerde Mariëtte Pennarts verrichte samen met wethouder Sander Jansen (gemeente Zeist), Jan Wolleswinkel (Gebiedscoöperatie O-gen) en artiesten van Circus Herman Renz de officiële openingshandeling.

Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. TOP Slot Zeist is te herkennen aan een zuil met informatie en beschreven fiets- en wandelroutes die recreanten de mooiste plekken van de Utrechtse Heuvelrug laten zien, bijvoorbeeld de Stichtse Lustwarande en Vliegbasis Soesterberg. De TOP is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en de gemeente Zeist. Wethouder Sander Jansen is zeer verheugd met dit nieuwe startpunt op de Heuvelrug: “Deze informatiezuil sluit naadloos aan bij de ambities die de gemeente Zeist heeft met het Slot, waarvan recreatie een van de belangrijke speerpunten is.” De TOP wordt deze week nog vergezeld door Circus Herman Renz, die de opening extra glans gaven met hun acrobatische kunsten en verassende goocheltrucs.

Voor OogOpZeist Fotograaf Mel Boas was deze opening extra bijzonder. Er zijn namelijke een aantal groot aantal OogOpZeist foto’s gebruikt om Zeist in beeld te brengen op de TOP.

 

Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist

Toeristische Overstappunten in Utrecht-Oost

Met de opening van de TOP Slot Zeist wordt het netwerk van TOP’s in Utrecht-Oost verder uitgebreid. De provincie Utrecht en Gebiedscoöperatie O-gen werken samen aan de uitbreiding van dit netwerk voor recreanten in de Vallei, Heuvelrug en Kromme Rijnstreek. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts: “Ik ben heel blij dat ik, na afgelopen zondag al TOP Fort bij Vechten te hebben geopend, nu Slot Zeist mag toevoegen aan het Utrechtse TOP netwerk.”

Lancering ‘Minikiosken erfgoedlocaties’

Deze middag werd ook het project ‘Minikiosken erfgoedlocaties’ gelanceerd. Dit project komt voort uit het programma Utrecht Verhaalt en is gericht op het verbinden en bekender maken van erfgoedlocaties bij toeristen. Op tientallen plekken in de provincie Utrecht komen de komende weken en maanden tablets te staan in publieksruimten met informatie over de erfgoedlocatie en toeristische informatie. Bij Slot Zeist is dit project officieel gelanceerd.

Oog op ZeistBron tekst Persbericht O-gen

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More