Search
Close this search box.

Meisjes op voetbalkamp om een toppertje te worden

Procamp organiseert al jaren voetbalkampen in Zeist. Normaalgesproken zitten ze op het terreinen van de KNVB in Zeist. Voetbalkampen zijn vooral een middel op een week lol te hebben. Vanwege de verbouwing zijn de training verplaatst naar de voetbalvelden van Olympos in Utrecht. 

Niet alleen voetbalgekken jongetjes staan er op het veld.Het meisjeskamp is helemaal uitverkocht deze week. Van tien tot vier staan de meisjes op het veld om verschillende oefeningen te doen. Voor alle leeftijdscategorieen worden de groepen in tweeën gesplitst. Zodat iedereen zich op zijn eigen niveau kan verbeteren, volgens een van de trainers.

Voetbalkampen van Procamp bij Olympos in UtrechtVoetbalkampen van Procamp bij Olympos in UtrechtVoetbalkampen van Procamp bij Olympos in UtrechtWoensdagmiddag waren de ouders uitgenodigd om te komen kijken. De jeugdige speelsters kregen daarbij  bezoek van de geblesseerde spits van FC Utrecht Ruud Boymans. De spits van FC Utrecht was even op het veld voor een paar handtekeningen en het beantwoorden van een aantal vragen. De speler is nog geblesseerd en zal de openingswedstrijd tegen Feyenoord niet halen, vertelt hij. Hij verklapte aan de meisjes dat hij wel graag voor de Club uit Rotterdam Zuid zou willen spelen. Ieder trainingsgroepje mocht wel met hem op de foto.

Een van de moeders was onder de indruk van het enthousiasme van de trainers en begeleiders van het kamp. Dat heeft ze elders wel eens anders meegemaakt.

De meisjes komen soms van heel ver. De belgische  Luna Reyniers is er al voor het derde jaar. Luna: “Dit kennen we niet in België. Ik vind het super. Ook de uren buiten het voetbalveld zijn leuk.”

Na de woensdagmiddag training worden de speelsters met een spelersbus opgehaald om te overnachten in Zeist. Andere zijn er alleen overdag en eten en slapen s’ avonds gewoon thuis.

Voetbalkampen van Procamp bij Olympos in Utrecht Voetbalkampen van Procamp bij Olympos in UtrechtVoetbalkampen van Procamp bij Olympos in Utrecht

Procamp
In de zomervakantie van 2015 organiseert  ProCamp op d diverse locaties voetbalkampen door heel Nederland. Zo is er voor elke jongen of meisje een jeugdvoetbalkamp in de buurt. Voor de voetballers van 15 t/m 18 jaar heeft ProCamp een speciaal Jong Oranje Voetbalkamp in Soest. Voor zowel jongens als meisjes.
Voetbalkampen van Procamp bij Olympos in Utrecht

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More