Search
Close this search box.

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg bij zonsondergang .

Soesterberg – Op donderdag 27 augustus gaf de hoogste baas van de krijgsmacht, Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, de aftrap voor een nieuw programma in het Nationaal Militair Museum (NMM): ‘de Militair vertelt’.

Iedere zaterdag vertelt een militair zijn persoonlijke verhaal aan het publiek.

Persoonlijke verhalen
Militairen zijn gewone mensen. Maar hun werk is verre van gewoon. Militairen maken zich sterk voor vrede, veiligheid en vrijheid in Nederland en daarbuiten. Ze krijgen te maken met confronterende situaties en dilemma’s en lopen soms grote risico’s. Defensie vindt het belangrijk een realistisch beeld te schetsen van wat er allemaal bij het werk komt kijken. Ook wil Defensie graag in gesprek over waarom Defensie-medewerkers worden ingezet voor de Nederlandse samenleving. Daarom is een nieuw programma ontwikkeld: ‘de Militair vertelt’ waarin militairen in het NMM hun persoonlijke verhaal delen met de bezoekers van het museum. Na afloop kunnen bezoekers in gesprek gaan met de militair. De try-outs konden al rekenen op honderden belangstellenden.

Iedere zaterdag om 13.00 en 15.00 uur vertelt een militair een zeer persoonlijk verhaal. De vertellers maken deel uit van de sprekerspool van Defensie en komen uit alle onderdelen van de krijgsmacht. Natuurlijk mogen er vragen gesteld worden en een selfie maken met de gastspreker is ook mogelijk. (Bron: Nieuwsbode Zeist)

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More