Search
Close this search box.

Internationale dag van de vermisten (Het raadsel van Hanno van Mil)

Zondag was het de Internationale Dag van de Vermisten. Zeist heeft sinds 2014 een onopgeloste vermissing zaak.  Langzamerhand begint deze  vermissingszaak  uit 2014 uit ons geheugen te verdwijnen. Sinds zondagochtend 13 april wordt de 47-jarige Hanno van Mil uit Amersfoort vermist. Op een enkele plek in de buurt van de parkeerplaats bij de Piramide van Austerlitz vind je nog een oproep voor informatie.

Het politie bericht over de Vermissing Hanno van Mil op de site politie.nl:

” De politie heeft informatie dat hij op zaterdag 12 april rond 09.00 uur zijn woning verliet en vertrok in zijn auto. Deze auto werd op zondagmiddag rond 12.20 uur op de parkeerplaats nabij de pyramide van Austerlitz aangetroffen. Van Hanno ontbreekt ter plekke echter elk spoor. De politie heeft geen aanwijzing voor een misdrijf en een directe aanleiding ontbreekt die zijn afwezigheid kan verklaren.” 

Meer weten over de verdwijning van Hanno van Mil  Via de website hannovanmil.nl en een Facebook pagina houden betrokkenen de zaak levend.

Op 30 augustus 2015 verscheen er een artikel op AD.nl.

Dag van der vermisten.

De oorsprong van de Dag van de Vermisten, ieder jaar op 30 augustus, ligt in Midden-Amerika. Daar richtte de (hou u vast) Federación Latinoamericana de Asociaciones de Familiares de Detenidos-Desaparecidos, (afgekort FEDEFAM en vrij vertaald de Latijns-Amerikaanse Federatie van Organisaties van Familieleden van Gevangenen en Vermisten) deze Dag op om aandacht te vragen voor al hun vermiste familie en vrienden.

De plaats waar de auto van Hanno werd aangetroffen

De plaats waar de auto van Hanno werd aangetroffen

Aanplak biljet bij de Piramide van Austerlitz
Aanplak biljet bij de Piramide van Austerlitz

Latijns-Amerika
Daar in Latijns-Amerika verdwenen namelijk nogal eens mensen, vaak om politieke redenen. Waar die naartoe zijn is vrijwel altijd een raadsel (anders zouden ze immers niet vermist zijn), en dat drijft families daar vaak tot wanhoop. Gelukkig leven wij in een beschaafd land waar we meteen grootschalige zoekacties opzetten wanneer er iemand wordt vermist, maar ook wij kunnen ons steentje bijdragen aan deze Dag. Er worden dan overal campagnes gevoerd, bijvoorbeeld door Amnesty International. Er wordt aandacht gevraagd voor alle honderden, zoniet duizenden mensen die na (burger)oorlogen en natuurrampen nog vermist worden, en wat we allemaal kunnen doen om de politiek te beinvloeden hier meer tegen op te treden.

De Dag werd begin jaren ’80 al gevierd, maar is sinds 2010 ook een Dag die officieel door de Verenigde Naties wordt ondersteund. Meer informatie over de Dag is te vinden op deze website van de VN, of gewoon elders op het internet.

Wie heeft informatie dat betrekking kan hebben op de vermissing van Hanno?

U kunt bellen met de recherche van het district Utrecht Oost, telefoon 0900 – 8844. De politie benadrukt dat alle informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More