Search
Close this search box.

Open Monumentendag een mix van historische gebouwen en ambachten.

Op verschillende plekken in Zeist opende zaterdag monumenten hun deuren voor de Nationale Open Monumentendag. Om voor de bezoekers wat actiefs te doen te hebben op al deze plekken werden er demonstraties en workshops over oude ambachten gegeven. In het totaal gerenoveerde Azijnhuis achter het stadhuis gaf Interior Designer Issabella van Baaren een workshop over de rol van azijn in het kleuren en bewerken van stoffen.

Op Andere plaatsen werden er rondleidingen gegeven door gidsen van het Gilde Zeist. Hierbij werd Wijnkoperij “De Witte Os” op de Lageweg aangedaan. De wijnkoperij kreeg voor een keer zijn oude rol als kaarsenmakerij terug. Binnen konden er kaarsen gemaakt worden in samenwerking met medewerkers van Reinaerde Walkart Atelier.

Oog op Zeist
De oude begraafplaats op de Bergweg een van de vaste lokatie van Open Monumentendag
Oog op Zeist
beeldhouwer bij de ingang van de oude begraafplaats
Oog op Zeist
Wijnkoperij de Witte Os in zijn oude rol als kaarsenmakerij
Oog op Zeist
Rondkijken in het Azijnhuis

Oog op Zeist

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More