Open Monumentendag een mix van historische gebouwen en ambachten.

Op verschillende plekken in Zeist opende zaterdag monumenten hun deuren voor de Nationale Open Monumentendag. Om voor de bezoekers wat actiefs te doen te hebben op al deze plekken werden er demonstraties en workshops over oude ambachten gegeven. In het totaal gerenoveerde Azijnhuis achter het stadhuis gaf Interior Designer Issabella van Baaren een workshop over de rol van azijn in het kleuren en bewerken van stoffen.

Op Andere plaatsen werden er rondleidingen gegeven door gidsen van het Gilde Zeist. Hierbij werd Wijnkoperij “De Witte Os” op de Lageweg aangedaan. De wijnkoperij kreeg voor een keer zijn oude rol als kaarsenmakerij terug. Binnen konden er kaarsen gemaakt worden in samenwerking met medewerkers van Reinaerde Walkart Atelier.

Oog op Zeist

De oude begraafplaats op de Bergweg een van de vaste lokatie van Open Monumentendag

Oog op Zeist

beeldhouwer bij de ingang van de oude begraafplaats

Oog op Zeist

Wijnkoperij de Witte Os in zijn oude rol als kaarsenmakerij

Oog op Zeist

Rondkijken in het Azijnhuis

Oog op Zeist

 

Voor Jou Uitgezocht