Fotoweek 2015: Prinses Irenelaan op dit moment de straat van niemand.

Prinses Irenelaan Even de straat van niemand

Van 11 t/m 20 september is het Fotoweek. Tien dagen lang staat Nederland in het teken van fotografie. Dit jaar is het thema “Kijk mijn straat” OogOpZeist zal 10 dagen lang straten in Zeist in beeld brengen. Prinses Irenelaan is een straat met verhaal. Op dit moment is het even de straat van niemand. Alle flats zijn gesloopt. De grond is weer bouwrijp gemaakt. Voorlopig is er alleen de bestrating en de  nieuwe straatverlichting.

OVER FOTOWEEK

Van 11 t/m 20 september is het Fotoweek. Tien dagen lang staat Nederland in het teken van fotografie. Er valt van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt.

Fotografie is overal. We gebruiken het dagelijks op allerlei manieren, zonder dat we er echt bij stilstaan. Fotoweek wil mensen bewuster, anders en beter laten kijken naar fotografie. Een week lang staat fotografie in de schijnwerpers: de kracht van het beeld, de fotografie als kunst, het ambacht van de fotograaf, de lol van foto’s maken en kijken. Fotoweek is een initiatief van Foam Fotografiemuseum Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum. Van 11 t/m 20 september 2015 vindt de derde editie van Fotoweek plaats. Het thema van deze editie is ‘Kijk! Mijn Straat’.

Fotograaf des Vaderlands
Fotoweek roept elk jaar een talentvolle Nederlandse fotograaf uit tot Fotograaf des Vaderlands. Dit jaar is dat Ahmet Polat. Deze titel geeft het vak fotografie een gezicht voor een breed publiek. Net als de voorgaande jaren krijgt de fotograaf de opdracht om voor Fotoweek een speciale fotoserie te maken in het thema van Fotoweek. De fotoserie wordt tijdens Fotoweek 2015 gepresenteerd in FOTODOK, internationale plek voor documentairefotografie, Utrecht.

Voor Jou Uitgezocht

 • Gerda Schuller
  13 september 2015 op 02:53

  Spookachtig. Wel een mooie foto.

 • Karien schottert
  13 september 2015 op 15:09

  Pardon?? Hier wonen 4 gezinnen!!! Namelijk op de prinses mariannelaan 13, 15, 17 en 19!!!! Schandalig dat alleen maar weer aan de nieuwbouw word gedacht!!

  • Ildikó Wildeman
   14 september 2015 op 12:16

   Wie heeft het over de prinses Mariannelaan? Het gaat over de prinses IRENELAAN!!!

  %d bloggers liken dit: