Search
Close this search box.

Oranje Fonds draagt €500 bij aan Platform StadslandbouwZeist

Dankzij een bijdrage van €500 van het Oranje Fonds en daarnaast €500 van de gemeente Zeist, kan het Platform StadslandbouwZeist haar eigen website laten ontwikkelen.  Het Platform StadslandbouwZeist stimuleert en ondersteunt initiatieven op het terrein van gezamenlijke (moes-)tuinen en van gezamenlijke inkoop en verwerking van streekproducten. Daarmee bevordert ze maatschappelijke doelen als gezondheid, sociale cohesie en duurzaamheid.

De website wordt een belangrijk hulpmiddel bij de stimulering en ondersteuning van initiatieven op het terrein van gezamenlijke (moes-)tuinen en gezamenlijk inkopen en verwerken van streekproducten. Via de website zal veel informatie beschikbaar zijn voor bestaande en nieuwe initiatiefnemers zoals achtergrondinformatie, informatie over de ondersteuning (actuele kennis, bemiddeling bij instanties, bedrijven en instellingen, etc.) die het Platform biedt, een overzicht van de bestaande initiatieven en aankondigingen van demonstraties, excursies en bijeenkomsten.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met €27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor informatie over het Platform StadslandbouwZeist

Stadslandbouw in de allegrotuin. Oranje Fonds draagt €500 bij aan Platform StadslandbouwZeist
Stadslandbouw in de allegrotuin. Oranje Fonds draagt €500 bij aan Platform StadslandbouwZeist

Bron Persbericht: Platform StadslandbouwZeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More