Search
Close this search box.

Oranje Fonds draagt €500 bij aan Platform StadslandbouwZeist

Dankzij een bijdrage van €500 van het Oranje Fonds en daarnaast €500 van de gemeente Zeist, kan het Platform StadslandbouwZeist haar eigen website laten ontwikkelen.  Het Platform StadslandbouwZeist stimuleert en ondersteunt initiatieven op het terrein van gezamenlijke (moes-)tuinen en van gezamenlijke inkoop en verwerking van streekproducten. Daarmee bevordert ze maatschappelijke doelen als gezondheid, sociale cohesie en duurzaamheid.

De website wordt een belangrijk hulpmiddel bij de stimulering en ondersteuning van initiatieven op het terrein van gezamenlijke (moes-)tuinen en gezamenlijk inkopen en verwerken van streekproducten. Via de website zal veel informatie beschikbaar zijn voor bestaande en nieuwe initiatiefnemers zoals achtergrondinformatie, informatie over de ondersteuning (actuele kennis, bemiddeling bij instanties, bedrijven en instellingen, etc.) die het Platform biedt, een overzicht van de bestaande initiatieven en aankondigingen van demonstraties, excursies en bijeenkomsten.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met €27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor informatie over het Platform StadslandbouwZeist

Stadslandbouw in de allegrotuin. Oranje Fonds draagt €500 bij aan Platform StadslandbouwZeist
Stadslandbouw in de allegrotuin. Oranje Fonds draagt €500 bij aan Platform StadslandbouwZeist

Bron Persbericht: Platform StadslandbouwZeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More