Search
Close this search box.

CCZ brengt zelfgemaakte Zeepkisten voor kinderen vluchtelingen

Leerlingen van het Christelijk College Zeist doneren zelfgebouwde zeepkisten voor de vluchtelingen in de noodopvang in Sporthal Dijnselburg. Maandagochtend kwamen zij de eerste twee van tenminste vier karren bij het het hek van de sporthal afleveren.  Annemarie medewerker van de gemeente Zeist neemt ze namens de organisatie in ontvangst. Vanwege de privacy van de mensen mochten de leerlingen ze niet zelf afgeven. Maar direct nadat ze door de medewerkers van de gemeente waren meegenomen werd er al druk met de zeepkisten gespeeld. De leerlingen van het CCZ zagen de karren al hard voor de sporthal rondrijden.

OOZ_150928_5356

OOZ_150928_5365Namens het CCZ  sprak techniek docent Anton Broekman af dat er nog meer zelfgemaakt speelgoed voor de kinderen van de vluchtelingen zal worden gedoneerd. De zeepkisten zijn gemaakt tijdens de lessen houtbewerking. Ook ander zelf gemaakt houten speelgoed vindt op deze manier een goede plek.

Bron Lifeblog gemeente Zeist: Spelende kinderen met de zeepkisten van het CCZ
Bron Lifeblog gemeente Zeist: Spelende kinderen met de zeepkisten van het CCZ

Meer informatie over de opvang van vluchtelingen in Zeist vind u op de live blog: OPVANG VLUCHTELINGEN IN SPORTHAL DIJNSELBURG Hier vindt u ook een lijst met vragen en antwoorden over de opvang van de vluchtelingen.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More