Search
Close this search box.

Debutant Nick Prinsen van Boksschool Sedney deelt rake klappen uit.

De 13-jarige Nick Prinsen van Boksschool Sedney won zaterdag 19 september zijn eerste bokswedstrijd in de Bredase Ring. Hij versloeg de 15-jarige, eveneens debuterende Tygo Mathijssen van boksschool Aleco overtuigend met 3-0 . Nick begon de eerste ronde van de wedstrijd sterk en sloot winnend af. Deze voorsprong werd in de tweede ronde verder vergroot. Nick maakte overtuigende punten op het hoofd van zijn tegenstander en wist ook het lichaam mee te nemen. Zijn tegenstander was hierdoor duidelijk meer vermoeid, waardoor ook de derde ronde in het voordeel van Nick werd afgerond. Een overtuigende 3-0 zege. Nick Prinsen komt uit bij de jeugd en bokste zijn partij in gewichtsklasse van 52 kilogram.

Oog op Zeist

 

Eigenaar en trainer van Boksschool Sedney, Eugène Sedney sprak vol lof over de prestatie van Nick. ´Ik ben erg trots op Nick. Ondanks de gezonde spanning voor zijn eerste wedstrijd, bokste hij uitstekend. Hij bracht het geleerde goed in de praktijk en voerde deskundig uit wat ik hem voor de wedstrijd had ingefluisterd. De opdrachten om duidelijke punten te maken op hoofd en lichaam, stoten af te weren en achteruit te boksen als de tegenstander je aanvalt, heeft hij uitstekend uitgevoerd. Dat belooft wat voor de toekomst!´

Oog op Zeist

Ook Maarten Litjens (33 jaar) debuteerde voor Boksschool Sedney in de Bredase Ring. Hij kwam uit in de Elite klasse, zwaargewicht (tot 91 kg). Hij moest zijn meerdere herkennen in de 34-jarige Runaldo Alves van boksschool Gerard Bok en verloor zijn wedstrijd met 3 – 0. Eugène: ´Jammer, maar ook dat hoort erbij. Natuurlijk kom je voor de winst, maar verloren wedstrijden zijn erg leerzaam. Maarten heeft zijn best gedaan en we gaan hard aan de slag met de verbeterpunten. Ik zie de volgende wedstrijd met vertrouwen tegemoet!´

Boksschool Sedney
Boksschool Sedney is opgericht door voormalig-Nederlands Kampioen halfzwaar gewicht: Eugene Sedney. Je kunt bij Boksschool Sedney in Zeist terecht voor deskundige bokslessen en conditietrainingen in vriendelijke en toegankelijke sfeer. Alle facetten van het boksen worden aangeboden op zowel recreatief als wedstrijdniveau, voor mannen én vrouwen. De boksschool biedt voor jeugd en volwassenen een uitdagend trainingsaanbod: Bokstraining, Bokszaktraining, Weerbaarheidstraining (zelfverdediging), Boksclinics, Bokstraining jeugd, Bokstraining exclusief voor vrouwen, Seniorensport, Conditietraining en Personal training.

Oog op Zeist

Meer weten kijk op de website van Boksschool Sedney. Langsgaan tijdens de openingstijden of een proefles afspreken kan ook.

Boksschool Sedney

Johan van Oldenbarneveltlaan 48 in Zeist
Telefoon: 06 – 1664 7684
E-mail: boksschoolsedney@hotmail.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More