Search
Close this search box.

Gemeente Zeist zwaait vluchtelingen uit. (Video vertrek + Foto’s)

Vrijdagmiddag 16:15 verlieten 137 vluchtelingen de crisisopvang in Zwembad Dijnselburg. Zij werden uitgezwaaid door medewerkers van de gemeente, hulpverleners en vrijwilligers. In drie bussen zijn ze op weg gegaan naar een nieuwe crisisnoodopvang in Hardenberg

Vrijdagmiddag 2 oktober om 16:15 verlieten 137 vluchtelingen de crisisopvang in Zwembad Dijnselburg. Zij werden uitgezwaaid door medewerkers van de gemeente, hulpverleners en vrijwilligers. In drie bussen zijn ze op weg naar een nieuwe crisisnoodopvang in Hardenberg. Enkele tolken en een medewerker van de gemeente Zeist gaan mee en zorgen voor een goede begeleiding. De vluchtelingen bedankten alle vrijwilligers, het Rode Kruis en de gemeente Zeist voor het verblijf. Voor beide partijen was het emotioneel afscheid.

De vluchtelingen vertrokken niet met lege handen uit Zeist. Veel van de beschikbaar gestelde kleding en speelgoed werd meegenomen naar de nieuwe opvang lokatie in Hardenberg. Ook de door het Christelijke College Zeist beschikbaar gestelde zeepkisten en de fietsjes gingen in een extra vrachtwagentje mee. Voor onderweg kregen ze een flesje water en koekjes van Bakker Albert mee.

Wat begonnen is als crisisnoodopvang van 72 uur, is een ‘warm’ verblijf geworden van 14 dagen. De crisislocatie Sporthal Dijnselburg  en de crisisorganisatie zijn niet geschikt voor langere duur. In overleg met het COA is besloten tot beëindiging van deze crisisnoodopvang.

De gemeente Zeist is meteen begonnen met het ontmantelen van de Sporthal als crisisopvang lokatie. Alle faciliteiten zullen zo spoedig mogelijk weer in de oude staat teruggebracht worden Volgens een medewerker van de gemeente zal de sporthal weer vanaf woensdag 7 oktober bruikbaar zijn voor de normale gebruikers van de sporthal.

Klaar voor vertrek
Klaar voor vertrek
Voor in de bus een flesje water en koekjes beschikbaar gesteld door Bakker Albert.
Voor in de bus een flesje water en koekjes beschikbaar gesteld door Bakker Albert.
Medewerkers van de gemeente helpen met inladen
Medewerkers van de gemeente helpen met inladen van alle kleding
Nog even een praatje maken
Nog even een praatje maken
Uitgezwaaid door alle hulpverleners en vrijwilligers van de gemeente Zeist
Uitgezwaaid door alle hulpverleners en vrijwilligers van de gemeente Zeist
Ook de Zeepkisten van het CCZ gaan mee.
Ook de Zeepkisten van het CCZ gaan mee.

Bijeenkomst 5 oktober
Op maandag 5 oktober vindt van 20.00 tot 22.00 uur een bijeenkomst plaats in het gemeentehuis voor hulpverleners en vrijwilligers en andere direct betrokkenen.

Bronnen: Website en Persbericht gemeente Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More