Search
Close this search box.

Informatiebijeenkomst vluchtelingenopvang bij Soesterberg woensdag 14 oktober 2015

Van de gemeente Zeist ontvingen wij volgend Persbericht:
Informatiebijeenkomst vluchtelingenopvang bij Soesterberg woensdag 14 oktober 2015

Op woensdag 14 oktober organiseren het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en gemeenten Soest en Zeist een inloopbijeenkomst over de noodopvang van vluchtelingen in en nabij de gebouwen van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum op het terrein Kamp van Zeist. De bijeenkomst duurt van 17:00 tot 19:30 uur en wordt gehouden in het Officierscasino, Kampweg 1 in Soesterberg. Koos Janssen, burgemeester van Zeist, Rob Metz, burgemeester van Soest en bestuurslid Janet Helder van het COA zijn bij de inloopbijeenkomst aanwezig. Om 17.15 uur en 18:45 uur houden zij een korte plenaire presentatie.

Overeenstemming over vluchtelingenopvang bij Soesterberg
Gemeenten Zeist en Soest hebben samen met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) overeenstemming bereikt over de realisatie van noodopvang voor vluchtelingen op het terrein van Kamp van Zeist bij Soesterberg. Er zullen in fases uiteindelijk maximaal 650 vluchtelingen worden opgevangen voor een periode van vooralsnog anderhalf jaar. De gemeenten Soest, Zeist en het COA gaan na een jaar met inwoners en de beide gemeenteraden in gesprek om de noodopvang te evalueren. Op basis van die evaluatie (en de urgentie op dat moment) wordt besloten of de termijn wel of niet met nog eens anderhalf jaar wordt verlengd tot uiterlijk maart 2019.

Officiershotel snel klaar voor gezinnen
Het COA zal al snel met de inrichting van het oude officiershotel op Kamp van Zeist beginnen. Hier wordt plek gecreëerd voor de noodopvang van 150 vluchtelingen, voornamelijk gezinnen. Dit gebouw kan binnen enkele weken gebruiksklaar zijn. Daarnaast maakt het COA ook een hal in het voormalige Militaire Luchtvaart Museum geschikt voor de noodopvang van 300 voornamelijk alleenreizende vluchtelingen. Het gebruiksklaar maken van deze hal duurt ook enkele weken.

Tot slot wordt eind van dit jaar de opvang nog met maximaal 200 personen uitgebreid. Het COA plaatst hiervoor tijdelijke woonunits op het terrein, vlakbij de hal van het voormalige museum. De vluchtelingen verblijven steeds een aantal weken op het terrein, waarna ze doorstromen naar een andere opvangvoorziening in Nederland. In de tijdelijke woonunits kunnen zowel gezinnen als alleenreizende vluchtelingen worden gehuisvest.

Lees ook de Open brief over noodopvang aan de Zeister samenleving van burgemeester Koos Janssen van de gemeente Zeist. Deze brief is op 10 oktober op www.zeist.nl/vluchtelingen geplaatst.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More