Search
Close this search box.

De weggeefwinkel Zeist start met het inzamelen van schrijfwaren voor Terracycle

Tijdens de Duurzame Markt presenteert Jantje Paasman de nieuwste inzamelactie van de weggeefwinkel aan wethouder Marcel Fluitman. De weggeefwinkel Zeist is door TerraCycle uitgenodigd om mee te doen aan het recyclen van schrijfwaren. TerraCycle heeft eerder bekend gemaakt dat de weggeefwinkel Zeist meer dan 25000 snoepverpakkingen ingezameld heeft en bovendien de frisse luchtwedstrijd gewonnen heeft.Naast de zeer succesvolle inzameling van snoepverpakkingen voor de Fruitella Snoepbrigade ( sinds de start in april jl leverde de bijna lege 25000 ! snoepverpakkingen een bedrag van 550 euro op ) en de Ambi Pure huishoudbrigade waarbij huishoudmiddelen zoals toiletblokken, luchtverfrisser en de spuitkoppen en pompjes van huishoudmiddelen worden ingezameld en die de Weggeefwinkel Zeist een record bedrag opleverde van 1100,38 euro

Schermafdruk 2015-10-11 02.06.38Als bonus voor deze succesvolle inzamelingsacties mag de Weggeefwinkel Zeist zich nu ook aansluiten bij de BIC Schrijfwaren Brigade, een speciaal recycling initiatief van BIC en TerraCycle voor alle soorten schrijfmiddelen. Hoewel er geen nieuwe deelnemers meer worden toegelaten ( De 275 inzamelteams verzamelden tot nu toe meer dan 2 miljoen pennen in en verdienden daarmee gezamenlijk meer dan 40000 euro ) werden op 1 oktober de dag dat de weggeefwinkel van de gemeente Zeist precies een jaar gebruik mocht maken van de oude school op de laan van Vollenhove 2191 Zeist verrast door deze uitnodiging

Voor elke pen die de weggeefwinkel Zeist opstuurt ontvangt de weggeefwinkel Zeist 0.02 cent Elke balpen, vulpen, kleurstift, drukpotlood, markeerstift, permanent en tekstmarker, en zelfs correctieproducten (vloeistof of tape) kunnen worden ingeleverd, ongeacht het merk of materiaal (zowel plastic als metaal). Let op: potloden en houten of papieren pennen vallen hier niet onder!
Jantje Paasman van de weggeefwinkel is enthousiast dat ze op deze manier een concrete bijdrage leveren aan zowel het milieu als de maatschappij. ‘’ Iedereen mag zijn pennen komen brengen!”

Het zou mooi zijn als scholen kerken sportverenigingen , kantoren en winkels een inzamelbox plaatsen. Jantje vroeg aan de wethouder of het ook mogelijk is om de schrijfwaren van de gemeente te gaan inzamelen op het gemeentehuis van Zeist.

Verzamel alle oude schrijfwaren in jouw omgeving lever ze in bij de weggeefwinkel Zeist of maak gebruik van de mogelijkheid om ze gratis op te sturen . Wij gaan al deze schrijfwaren recyclen tot nieuwe duurzame producten en grondstoffen. Zo krijgen oude pennen en stiften dus weer een nieuw leven!

Meer informatie over deze inzamelingsactie kunt u vinden op de weggeefwinkel facebookgroep. TerraCycle organiseert gratis afval inzamelprogrammas voor moeilijk recyclebare materialen. Dit afval verwerken we vervolgens tot betaalbare groene producten.
terracycle.nl

 

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld. Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee!

Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More