Leesie van De Kameleon wint “Raar Maar Waar” Kinderboekenweek wedstrijd

Leesie de lees Robot van Groep 3 van De Kameleon uit den Dolder wint de ‘Raar Maar Waar’ kinderboekenweek fotowedstrijd. Tijdens het Het kinderboekenfeest werden de prijzen uitgereikt van deze wedstrijd in het kader van de Kinderboekenweek.  In een volle zaal met kinderen en ouders reikte wethouder Marcel Fluitman de prijzen uit aan de 3 genomineerden klassen. 

  1. Groep 3 van De Kameleon uit den Dolder
  2. Groep 4 van De Kameleon uit Den Dolder
  3. Groep 4 van de 1e van der Huchtschool uit Soest

Daarna barste het Kinderboekenfeest los. het werd een  middag vol met film (Peter Pan), spannende workshops en ontmoetingen met de leukste kinderboekenschrijvers van Nederland: Anna Woltz (Honderd uur nacht), Janneke Schotveld (Superjuffie), Marcel van Driel (Superhelden)en Natascha Stenvert (Kolletje).Als speciale gast was Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015 aanwezig. Op het podium van de grote zaal kon je deelnemen aan Het KidsLab. Er waren lezingen met  schrijvers, goochelaar en Raar Maar Waar workshops. Veel kinderen namen een kijkje bij de 3D Printer.

Boekhandel Kramer en Van Doorn en De Nieuwe Boekerij hadden samen een boekwinkel ingericht met de meest gelezen kinderboeken van 2015.

Het Kinderboekenfeest is een initiatief van Marco van Schoonhoven (directeur Festival Dag der Kunsten) en Saskia de Waal (boekhandelaar De Nieuwe Boekerij). Het 2de Kinderboekenfeest was weer een groot succes. Het sluit nu nog beter aan bij de beleven van kinderen omdat het kinderboekenfeest dit jaar wel in de Kinderboekenweek valt. Voor de eerste editie van “Lang zal je Lezen” in 2014 lukte dat nog niet.

Oog op Zeist

De winnaars van de Ipad voor de klas

De winnaars van de Ipad voor de klas: Groep 3 van De Kameleon uit den Dolder

tweede prijs:

Derde prijs: Groep 4 van de 1e van der Huchtschool uit Soest

Derde prijs

Tweede prijs: Groep 4 van De Kameleon uit Den Dolder

De Schrijvers: Anna Woltz, Janneke Schotveld, Marcel van Driel, Natascha Stenvert en Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015

De Schrijvers: Anna Woltz, Janneke Schotveld, Marcel van Driel, Natascha Stenvert en Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015

Marco bedankt de organisaties en de vrijwilligers

Marco bedankt de organisaties en de vrijwilligers

Rennen naar het feest

Rennen naar het feest

Workshops "Phone Home?"

Workshops “Phone Home?”

Ontmoet de schrijfster

Ontmoet de schrijfster

Theo laat Schrijfster Anna Woltz het grote Figi Gastenboek signeren.

Theo Ruys laat Schrijfster Anna Woltz het grote Figi Gastenboek signeren.

3D printen

3D printen

Het podium van Figi als lab.

Het podium van Figi als lab.

proefjes doen in kieslab

proefjes doen in kieslab

Marco kijkt weer tevreden terug

Marco kijkt tevreden terug op het 2de kInderboekenfeest

 

‘‘We willen de kinderen laten zien hoeveel mooie boeken er zijn. Op het feest staat de ontmoeting van kinderen met de schrijvers centraal. Kinderen gaan lezen veel leuker vinden als ze een schrijver hebben ontmoet’’, zegt Saskia de Waal. “ ‘‘Aan ons feest werken veel verschillende organisaties uit Zeist mee. Marco en Saskia werken samen met Hotel theather Figi, de bibliotheek IdeaCultuur en Literair Zeist’’ om het feest mogelijk te maken.

 

 


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld. Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee!
Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

 

 

 

 

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: