Search
Close this search box.

Leesie van De Kameleon wint “Raar Maar Waar” Kinderboekenweek wedstrijd

Leesie de lees Robot van Groep 3 van De Kameleon uit den Dolder wint de ‘Raar Maar Waar’ kinderboekenweek fotowedstrijd. Tijdens het Het kinderboekenfeest werden de prijzen uitgereikt van deze wedstrijd in het kader van de Kinderboekenweek.  In een volle zaal met kinderen en ouders reikte wethouder Marcel Fluitman de prijzen uit aan de 3 genomineerden klassen. 

  1. Groep 3 van De Kameleon uit den Dolder
  2. Groep 4 van De Kameleon uit Den Dolder
  3. Groep 4 van de 1e van der Huchtschool uit Soest

Daarna barste het Kinderboekenfeest los. het werd een  middag vol met film (Peter Pan), spannende workshops en ontmoetingen met de leukste kinderboekenschrijvers van Nederland: Anna Woltz (Honderd uur nacht), Janneke Schotveld (Superjuffie), Marcel van Driel (Superhelden)en Natascha Stenvert (Kolletje).Als speciale gast was Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015 aanwezig. Op het podium van de grote zaal kon je deelnemen aan Het KidsLab. Er waren lezingen met  schrijvers, goochelaar en Raar Maar Waar workshops. Veel kinderen namen een kijkje bij de 3D Printer.

Boekhandel Kramer en Van Doorn en De Nieuwe Boekerij hadden samen een boekwinkel ingericht met de meest gelezen kinderboeken van 2015.

Het Kinderboekenfeest is een initiatief van Marco van Schoonhoven (directeur Festival Dag der Kunsten) en Saskia de Waal (boekhandelaar De Nieuwe Boekerij). Het 2de Kinderboekenfeest was weer een groot succes. Het sluit nu nog beter aan bij de beleven van kinderen omdat het kinderboekenfeest dit jaar wel in de Kinderboekenweek valt. Voor de eerste editie van “Lang zal je Lezen” in 2014 lukte dat nog niet.

Oog op Zeist

De winnaars van de Ipad voor de klas
De winnaars van de Ipad voor de klas: Groep 3 van De Kameleon uit den Dolder
tweede prijs:
Derde prijs: Groep 4 van de 1e van der Huchtschool uit Soest
Derde prijs
Tweede prijs: Groep 4 van De Kameleon uit Den Dolder
De Schrijvers: Anna Woltz, Janneke Schotveld, Marcel van Driel, Natascha Stenvert en Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015
De Schrijvers: Anna Woltz, Janneke Schotveld, Marcel van Driel, Natascha Stenvert en Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015
Marco bedankt de organisaties en de vrijwilligers
Marco bedankt de organisaties en de vrijwilligers
Rennen naar het feest
Rennen naar het feest
Workshops "Phone Home?"
Workshops “Phone Home?”
Ontmoet de schrijfster
Ontmoet de schrijfster
Theo laat Schrijfster Anna Woltz het grote Figi Gastenboek signeren.
Theo Ruys laat Schrijfster Anna Woltz het grote Figi Gastenboek signeren.
3D printen
3D printen
Het podium van Figi als lab.
Het podium van Figi als lab.
proefjes doen in kieslab
proefjes doen in kieslab
Marco kijkt weer tevreden terug
Marco kijkt tevreden terug op het 2de kInderboekenfeest

 

‘‘We willen de kinderen laten zien hoeveel mooie boeken er zijn. Op het feest staat de ontmoeting van kinderen met de schrijvers centraal. Kinderen gaan lezen veel leuker vinden als ze een schrijver hebben ontmoet’’, zegt Saskia de Waal. “ ‘‘Aan ons feest werken veel verschillende organisaties uit Zeist mee. Marco en Saskia werken samen met Hotel theather Figi, de bibliotheek IdeaCultuur en Literair Zeist’’ om het feest mogelijk te maken.

 

 


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld. Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee!
Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

 

 

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More