Modderen in de poel met wethouder Roy Luca.

Afgelopen zaterdag 17 oktober startte wethouder Roy Luca symbolisch de werkzaamheden aan de poelen in park De Brink in Zeist. Door bagger te scheppen uit de boel. Dit deed hij onder het toeziend oog van de hoogheemraad Guus Beugelink . Het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden is een van de subsidie gevers voor dit project. Daarna bekeken wethouder Roy Luca samen met geïnteresseerden de inhoud van de bagger. Hierbij kregen ze uitleg van deskundige over de dieren, die in de modder leven. kunnen een rondje om de poelen lopen om meer uitleg te krijgen van deskundigen.

De doelstelling is om de poelen in park De Brink en de poel bij het Kouwenhovenseveld beter te laten functioneren, waarbij de waterkwaliteit verbetert voor zowel de flora als de fauna. Hierdoor is in de toekomst een diversiteit van flora en fauna te verwachten. Na de werkzaamheden worden de poelen onderhouden door vrijwilligers van de poelenwerkgroep van het Landschap Erfgoed Utrecht.

De poelenwerkgroep van het Landschap Erfgoed Utrecht is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op 26 oktober organiseren zij een bijeenkomst: Je kan je hiervoor nog aanmelden. Op de site van Landschap Erfgoed Utrecht  staat een vacature beschrijving voor de poelen werkgroep.

Startbijeenkomst poelenwerkgroep Zeist
26 oktober 2015 19:30 – 22:00
Locatie Landgoed Oostbroek,
Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt

Oog op Zeist

Poel op de brink

Oog op Zeist

Wat leeft er allemaal in de modder

Oog op Zeist

Voor Jou Uitgezocht