Search
Close this search box.

MultiCul als speerpunt voor het nieuwe cultuurbeleid

Culturele en maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners uit Zeist kwamen dinsdag 27 oktober bijeen in het Beauforthuis voor een Meeting culturele diversiteit in het cultuurbeleid, georganiseerd in opdracht van de gemeente Zeist. Na een Syrische maaltijd en een workshop van de Nederlands-Marokkaanse band Kasba, werd over dit thema van gedachten gewisseld door Zeistenaren met hun roots in o.a. Nederland, Marokko, Turkije, Suriname, Sri Lanka en Syrië.

Het Beauforthuis heeft tot 2015 een aantal jaren onder de titel ‘’MultiCul” een extra aanbod in haar programma gerealiseerd. De gemeente Zeist wil voor de invulling van haar cultuurvisie graag gebruik maken van de kennis en ervaring, die het Beauforthuis in haar rijke historie van ruim 25 jaar heeft opgedaan.

Wat Lidwien Vork van het Beauforthuis allang wist, voor integratie is MultiCul een must en cultuur een mooie drager. Inmiddels is ook de gemeente Zeist zover. Voor haar nieuwe cultuurbeleid 2016-2020 heeft zij dit thema als een van de speerpunten en extra uitdaging gedefinieerd.

Na de Syrische maaltijd, de workshop van Kasba werd er informeel van gedachten gewisseld over het thema Culturele Diversiteit en Cultuurbeleid. Bij de avond was ook een syrisch gezin uit het AZC aanwezig. De dochter van het gezin heeft in het Beauforthuis haar 11de verjaardag gevierd. Tijdens het optreden van Kasba werd zij toegezongen door alle deelnemers.

Het beauforthuis organiseerde in opdracht van de gemeente Zeist een avond over multi culturele cultuurbeleid
Meedoen met een korte workshop Marokkaanse Muziek
Het beauforthuis organiseerde in opdracht van de gemeente Zeist een avond over multi culturele cultuurbeleid
Syrische hapjes bij de koffie en thee

Gerard Bunnik van de gemeente Zeist over de achtergrond van deze meeting. Vervolgens ging Zeistenaar en medewerker van Movisie Jamal Chrifi in op de
actuele trends, issues en ontwikkelingen op het gebied van thema Culturele Diversiteit

Hierna splitste de groep zich op om in subgroepjes Gerard Bunnik te voorzien van nieuwe ideeën en huiswerk. Door een aantal groepen werd onder ander een Zeister Cultuur dag genoemd waarin zowel de diversiteit van de autochtone als de allochtone bevolking aan bod komt. Dit was slechts een van de vele suggesties waarmee de gemeente naar huis ging. De gemeente Zeist was Het Beauforthuis zeer dankbaar voor het op korte termijn organiseren van deze avond.

Het beauforthuis organiseerde in opdracht van de gemeente Zeist een avond over multi culturele cultuurbeleid
Jamal Chrifi van Movisie ging in op de actuele trends, issues en ontwikkelingen op het gebied van thema culturele civersiteit
Het team van Beauforthuis vertelt over het organiseren van Multi Culti evenementen
Het team van Beauforthuis vertelt over het organiseren van Multi Culti evenementen
Uitklaar in subgroepjes
Uitklaar in subgroepjes
De uitkomsten van de individuele groepen werd plenair teruggekoppeld
De uitkomsten van de individuele groepen werd plenair teruggekoppeld
Huiswerk voor Gerard Bunnik
Huiswerk voor Gerard Bunnik

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More