Met een traan in ons Oog….en een lach naar de Sint.

Jochem Myjer schreef vandaag het volgende: Terwijl de wereld in brand staat en de nauwelijks te bevatten beelden van de chaos en angst langzaam beginnen door te dringen,
het besef van de zinloosheid van deze laffe daden op onschuldige mensen je woedend maakt en de angst verandert in pijn in je buik, worden de meeste kleine kinderen in Nederland nu wakker met kriebels in hun buik….. omdat Sinterklaas vandaag aan komt varen met hun kadootjes.
Hoe triviaal kan het zijn.
Ik vraag jullie vriendelijk.
Zullen we de kinderen vandaag alsjeblieft nog even laten geloven dat de wereld niet zo verrot en gevaarlijk is? Zullen we de kinderen, die net als wij nooit zullen begrijpen dat je uit geloofsovertuiging onschuldige mensen afslacht, nog even laten geloven dat deze wereld ook nog onschuldig mooi kan zijn?
Zullen we alsjeblieft ons onschuldige kinderfeest vandaag niet laten verpesten door ruzie te maken? Zullen we vandaag uit respect voor gisteren even alle zwaarden begraven en de discussie op een andere dag zinvol voortzetten?
Zullen we onze kinderen vandaag even laten geloven dat er daadwerkelijk een lieve oude meneer uit Spanje komt die ze gratis kadootjes en pepernoten geeft?
Al is het maar om heel even uit deze zieke werkelijkheid te vluchten.
Liefs

Bron: Jochem Myjer Facebook

Route van Sinterklaas

Route van Sinterklaas

Vandaag komt hij speciaal naar Zeist voor alle lieve kindertjes. Hij heeft een vol programma waarbij hij tijd maakt voor iedereen.
Het programma is als volgt:
13.15 uur: Start intocht busstation
13.45 uur: Ontvangst Sinterklaas podium 1e Hogeweg
14.30 uur: Vervolg intocht
14.45 uur: Ontvangst Sinterklaas door burgemeester Janssen
15.30 uur: Sinterklaas bij Slot Zeist

Voor Jou Uitgezocht

  • Koen Wilgehof-Sodaar
    14 november 2015 op 12:00

    k ben bang. Niet voor de vluchtelingen die aanspoelen aan onze kusten. Niet voor de moslims die de moskee om de hoek bezoeken. Niet voor vrouwen met hoofddoeken in mijn stad, mannen in traditionele kledij op straat… Ik ben bang voor de mensen die onwetend schreeuwen op een bijeenkomst in het stadhuis. Voor ministers die de angst voeden. Ik ben bang voor gesloten grenzen en intolerantie, voor misinformatie en foutieve cijfers, voor vooroordelen en suprematie… Ik ben bang, omdat vrijheid niet gelijk staat aan naar binnen- en afkeren. Vrijheid ligt besloten in moedig het nieuwe en onbekende tegemoet treden.

    (C) Didi Klassen