Wethouder Johan Varkevisser (Jeugdzorg) ging woensdagochtend 18 november in gesprek met het winkelend publiek in de winkel passage aan het Belcour. Samen met medewerkers van het centrum Jeugd en gezin hing hij de vuile was buiten over het onderwerp kindermishandeling. Voorbijgangers en vooral medewerkers van de betrokken instanties schreven hun gedachte, gevoel of ervaring rond kindermishandeling op een kledingstuk. De kledingstukken vormen samen een waslijn vol ‘vuile was’. Het doel is om kindermishandeling meer bespreekbaar te maken. De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert deze week voor het derde opeenvolgende jaar de Week tegen Kindermishandeling. De eerste twee jaar heette het event overigens anders; toen was de naam Week van Kinderen Veilig.
#laatzenietbarsten – Kaugombal selfie-actie.
In de week tegen de kindermishandeling wordt met een selfie actie aandacht gevraagd en steun gegeven aan mishandelde kinderen. Je kunt meedoen door het blazen van een kauwgombel, een selfie te maken, de hashtag #laatzenietbarsten toe te voegen en deze te delen op social media (Facebook, Twitter en Instagram). Je kunt ook de eigen profielfoto (op facebook, twitter) photoshoppen met een kauwgombel ervoor .
Waarom een selfie-actie?
In Nederland worden jaarlijks 119.000 kinderen mishandeld. Er zijn dus 119.000 omstanders nodig om de cirkel van fysiek en verbaal geweld te kunnen doorbreken. Om te symboliseren dat er maar één persoon nodig is om de vicieuze cirkel van één kind te doorbreken, gaan we 119.000 selfie-foto’s verzamelen van mensen die laten zien dat ze in actie komen om kindermishandeling tegen te gaan.
De 119.000 foto’s zijn een steunbetuiging aan het mishandelde kind en staan symbool voor iedereen die het mishandelde kind helpt. Deze actie gaat onder de hashtag #laatzenietbarsten
De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik is ingesteld om de aanpak van kindermishandeling een stevige zet in de goede richting te geven. taskforcekinderenveilig.nl
Meer informatie
Medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Sociaal Team kunnen uw vragen te beantwoorden en informatie te geven. Bij twijfel over kindermishandeling kan je altijd contact opnemen met hulp- en adviesorganisatie Veilig Thuis.”