Search
Close this search box.

Humanitas Kerstdiner op 9 december.

Voor het eerst dit jaar organiseert Humanitas een Kerstdiner, op 9 december van 17.30-19.30 uur in Zeist. Komt u ook genieten van dit diner? Jumbo Supermarkten en de horeca leerlingen van het Seyster College werken samen met Humanitas en om het Kerstdiner tot een succes te maken.

Jumbo verstrekt de ingrediënten voor 50 maaltijden uit hun recente actie ‘doe mee & doneer een diner’. Humanitas zorgt voor de organisatie en de gasten. Tien leerlingen van het Seyster College die de horeca opleiding volgen, gaan de maaltijd voor de gasten bereiden in hun eigen keuken. Vervolgens zullen zij de maaltijd serveren in hun restaurant op school, voormalig Dijnselburgschool /Prakticum. De leerlingen hebben er ontzettend veel zin in om hun talenten te benutten en zoals een leerling zei ‘ik ga super mijn best doen om een heerlijke maaltijd voor deze gasten te maken’.

Samen voor Zeist heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van deze mooie  samenwerking tussen Humanitas en de praktijkschool. De school gaat volgend jaar naar een nieuwe locatie; voor de leraren Jacco Meems en Abe Gilijamse is het Kerstdiner dan ook een mooie gelegenheid ‘om met een knaller dit pand te verlaten’.

Gasten voor het diner

Humanitas heeft 50 maaltijden beschikbaar voor mensen die zich in deze tijd van het jaar eenzaam voelen en graag wat gezelligheid ervaren òf voor mensen voor wie het een speciale traktatie is om te genieten van een heerlijk en gratis Kerstdiner. Deelnemers van Humanitas ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor het diner en tevens hebben de klanten van de voedselbank in Zeist een uitnodiging gekregen. Verder is het Kerstdiner open voor inwoners van de gemeenten uit het werkgebied van Humanitas Heuvelrug, zijnde: De Bilt, Zeist, Wijk bij Duurstede, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug.

Aanmelding

Inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zichzelf aanmelden door contact op te nemen met Humanitas via 06-35122389 of een mail te sturen aan heuvelrug@humanitas.nl. Na aanmelding ontvangt u van Humanitas verdere informatie en een bevestiging. Zoals gezegd zijn er 50 maaltijden beschikbaar en vol = vol. Het diner is op woensdag 9 december 2015, van 17.30-19.30 uur in Zeist.

Bent u een ondernemer die nog een bijdrage wil leveren?

Humanitas zet zich in voor de doelgroep van het Kerstdiner door hen daar waar mogelijk ondersteuning te bieden op weg naar een nieuwe zelfstandigheid of zelfredzaamheid. De financiële middelen zijn echter beperkt en daarom is het ‘voor Humanitas noodzakelijk om samenwerking te zoeken met ondernemers die zich maatschappelijk betrokken voelen om het Kerstdiner tot een speciale avond te maken voor de genodigden’, aldus algemeen coördinator Miriam Martens van Humanitas. Zo stelt restaurant Oud London kerst- en tafelversiering ter beschikking en werkt een fotograaf belangeloos mee aan een fotoreportage. Kunt u misschien zorgen voor een muzikale bijdrage, een bedankje voor de leerlingen, weet u zelf nog een mooie aanvulling, of kunt u voor de gasten iets lekkers of sfeervols voor mee naar huis verzorgen? Neemt u dan contact op met Humanitas via 06-35122389 of heuvelrug@humanitas.nl. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Humanintas Kerstdiner
Humanintas Kerstdiner

Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks geven 17.800 goed getrainde vrijwilligers zo’n 58.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Humanitas Heuvelrug biedt in de vijf gemeenten van de Heuvelrug de activiteiten Thuisadministratie, Vriendschappelijk Contact,

Steun bij Rouw en bezoek aan het Detentiecentrum. www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug.

 Bron: Persbericht Humanistas

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More