Search
Close this search box.

Wat ga jij doen? Tunnelen of kruisen in de Bilt?

Aanstaande donderdag wordt de nieuwe fietstunnel onder de Universiteitsweg geopend. OogOpZeist nam gisteren een kijkje in de tunnel, die er nog maagdelijk bijligt. In ieder geval zijn ze in de Bilt beter in het maken van tunnels.  Ook bij het station Bilthoven hebben ze een mooie tunnel. 

Een groot deel van het fietsverkeer tussen Utrecht en De Bilt/Zeist steekt nu ‘nog’ over bij de Holle Bilt en de Soestdijkseweg Zuid. Om dan vervolgens de Bilt te doorkruisen totdat ze uiteindelijk op de Utrechtseweg in de Bilt terecht te komen. Gaat dit fietsverkeer na donderdag echt tunnelen aan de overzijde?

De provincie heeft  deze tunnel laten aanleggen om een veilige doorgaande fietsroute tussen Utrecht en De Bilt/Zeist te maken. De huidige oversteek is helemaal verdwenen nenEr kan veel reistijdwinst behaald worden voor alle verkeer als de huidige fietsoversteek over de N412 op dit kruispunt verdwijnt. Bovendien wordt de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers vergroot.

Aanstaande donderdagmiddag opent  gedeputeerde mw. J. Verbeek-Nijhof, wethouder samen met mw.  J.L. Van Hulst-Mazirel (gemeente De Bilt) en wethouder dhr. R. Luca (gemeente Zeist) de tunnel officieel.

OOZ__151207_M1B9775_Zeist_Mel_Boas

Fietstunnel onder de Universiteitsweg (N412)

OOZ__151207_M1B9786_Zeist_Mel_Boas
Fietstunnel onder de Universiteitsweg (N412) vanuit Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More