Search
Close this search box.

Wethouder Sander Jansen start nieuw bouwproject op de Voorheuvel met sloop panden.

Op 22 december maakte wethouder Sander Jansen een start met de sloop van de panden aan de Rozenstraat en de Voorheuvel. Op het terrein waar vroeger de Marieschool stond, worden 28 huurappartementen gerealiseerd. Het terrein ligt al meer dan 25 jaar braak en had als bestemming  woningbouw.

Op de begane grond komt een mogelijkheid om bijvoorbeeld zorgfuncties te realiseren. Het project wordt uitgevoerd door  Projectontwikkelaar Velo zij bouwen hier een complex met 28 huurappartementen.
Jan Willem van Hellemond, directeur van Velo Projectontwikkeling B.V.: “Ik ben blij dat er nu een mooi bouwplan ligt voor de hoek Rozenstraat-Voorheuvel. Hiermee ziet deze locatie er straks weer aantrekkelijk en leefbaar uit . Een mooie impuls aan het centrum van Zeist!”

Wethouder Sander Jansen mocht onder het toeziend oog van collega wethouder Marcel Fluitman, de jongensdroom van iedere kleine jongen verwezenlijken, door met een graafmachine het eerste muurtje weg te halen. Een dag na zijn verjaardag had hij er zeker plezier in.  het echte sloopwerk gaat  in januari pas echt beginnen en duren tot en met februari 2016. De bouwwerkzaamheden zullen in de  zomer van 2016 starten. De gemeente Zeist moet eerste de omgevingsvergunning voor dit bouwproject afgeven. Dit zullen zij naar aller waarschijnlijkheid voor de zomer doen.

Sander Jansen sloopt muurtje op de Rozenstraat. Hier worden 28 appartenmenten gerealiseerd
Sander Jansen en Jan Willem van Hellemond, directeur van Velo Projectontwikkeling B.V. ondertekenen contract over complex voor huurappartementen aan de Rozenstraat.

 

Sander Jansen sloopt muurtje op de Rozenstraat. Hier worden 28 huurappartenmenten gerealiseerd
Sander Jansen sloopt muurtje op de Rozenstraat. Hier worden 28 uur appartenmenten gerealiseerd

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More