Wethouder Sander Jansen start nieuw bouwproject op de Voorheuvel met sloop panden.

Sander Jansen sloopt muurtje op de Rozenstraat. Hier worden 28 uur appartenmenten gerealiseerd

Op 22 december maakte wethouder Sander Jansen een start met de sloop van de panden aan de Rozenstraat en de Voorheuvel. Op het terrein waar vroeger de Marieschool stond, worden 28 huurappartementen gerealiseerd. Het terrein ligt al meer dan 25 jaar braak en had als bestemming  woningbouw.

Op de begane grond komt een mogelijkheid om bijvoorbeeld zorgfuncties te realiseren. Het project wordt uitgevoerd door  Projectontwikkelaar Velo zij bouwen hier een complex met 28 huurappartementen.
Jan Willem van Hellemond, directeur van Velo Projectontwikkeling B.V.: “Ik ben blij dat er nu een mooi bouwplan ligt voor de hoek Rozenstraat-Voorheuvel. Hiermee ziet deze locatie er straks weer aantrekkelijk en leefbaar uit . Een mooie impuls aan het centrum van Zeist!”

Wethouder Sander Jansen mocht onder het toeziend oog van collega wethouder Marcel Fluitman, de jongensdroom van iedere kleine jongen verwezenlijken, door met een graafmachine het eerste muurtje weg te halen. Een dag na zijn verjaardag had hij er zeker plezier in.  het echte sloopwerk gaat  in januari pas echt beginnen en duren tot en met februari 2016. De bouwwerkzaamheden zullen in de  zomer van 2016 starten. De gemeente Zeist moet eerste de omgevingsvergunning voor dit bouwproject afgeven. Dit zullen zij naar aller waarschijnlijkheid voor de zomer doen.

Sander Jansen sloopt muurtje op de Rozenstraat. Hier worden 28 appartenmenten gerealiseerd

Sander Jansen en Jan Willem van Hellemond, directeur van Velo Projectontwikkeling B.V. ondertekenen contract over complex voor huurappartementen aan de Rozenstraat.

 

Sander Jansen sloopt muurtje op de Rozenstraat. Hier worden 28 huurappartenmenten gerealiseerd

Sander Jansen sloopt muurtje op de Rozenstraat. Hier worden 28 uur appartenmenten gerealiseerd

Voor Jou Uitgezocht

 • Heleen Van Ginkel - van Waveren
  22 december 2015 op 22:00

  Werd tijd!

 • Violet Uitzinger
  23 december 2015 op 00:00

  Ben zo blij dat er begonnen wordt met het slopen van de oude panden en daarna de bouw van nieuwe appartementen etc.. De Voorheuvel zal hierdoor geweldig opknappen.

 • Evert Jan Foppen
  23 december 2015 op 01:00

  Eindelijk!

 • Elmar Blom
  23 december 2015 op 04:00

  zo blijft er niks van het oude zeist over

 • Gerrit Klumpenaar
  23 december 2015 op 10:00

  Een afgebrand dorp was het.

 • %d bloggers liken dit: