Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: Januari 2015 (fotoserie)

In dit jaaroverzicht een terugblik op 2015. De maand januari. Bekijk de mooiste momenten van Zeist in 2015

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar wij het afgelopen jaar met de kamera aanwezig zijn geweest. Deze foto serie’s zullen ook te zien zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen.

1 januari: Nieuwjaarsduik Zeist voor het goede doel

Een luxe nieuwjaarsduik nemen kon dit jaar in Zeist op het terras van Restaurant de Reünie. Het startschot werd gegeven voor ons aller weerman Peter Timofeeff. De opbrengst van de nieuwjaarsduik Zeist komen ten goede aan het  Stichting BHVLP – Bijzondere hulp voor Leukemie Patiënten

Nieuwjaarsduik 2015 bij de Reunie op de stolaan
Nieuwjaarsduik 2015 bij de Reunie op de stolaan

4 januari Uitwaaien bij de Kozakkenput

Het begin van 2015 was ook bijzonder zacht.  Goed moment  om lekker uit te waaien bij de Kozakkenput in de Zeister bossen. . De naam Kozakkenput is terug te voeren tot de Napoleontische tijd. Het Utrechts landschap heeft ervoor gezorgd dat er verschillende wandel en mountainbike routes zijn. De Kozakkenput ligt tussen het Kamp van Zeist en de sportvelden van Schaerweijde met aan de noordzijde de A28.

kozakken put in de Zeister bossen

7 januari: Hondenweer

Als snel sloeg het weer om en werd het in de eerste weken van 2015 hondenweer. Voor de dame op de foto was het ook een emotionele foto. Niet veel later moest zij afscheid nemen van haar geliefde viervoeter.

#Hondenweer
#Hondenweer

Donderdag 8 januari: We moeten vooral ons koppie erbij houden!

Waar mensen wereldwijd de straat op gingen om hun verbondenheid aan te geven met gebeurtenissen in Parijs. Koos men er in Zeist voor om juist een dialoog binnen aan te gaan. Inwoners van zeist werden uitgenodigd voor een bijeenkomst gehouden in de raadzaal ‘gesprek van verbondenheid en betrokkenheid’ naar aanleiding van de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

De nieuwe iman van de Eyüp Sultan Moskee noemde de daders van de aanslag ‘‘geen mensen’’, en zei: ‘‘Dit is niet de islam waar wij in geloven.’’ Hij kwam met een groep jongeren met Turkse achtergrond naar de bijeenkomst in het gemeentehuis. ’ Stil was het, toen Kaouass waarschuwde, tegen instinctmatig reageren, en kuddegedrag: ‘‘Die lui moeten niet hun zin krijgen. Ik heb kinderen die hier zijn geboren.’’

Turkse Jongeren verwoorden hoe hen deze gebeurtenissen hen raken.
Turkse Jongeren verwoorden hoe hen deze gebeurtenissen hen raken.

17 januari: Oudste bewoner neemt eerste hap uit haar oude Kerckebosch flat

Mevrouw Bos Jereskes (92) nam vanmiddag als eerste een hap uit haar oude flat  aan de Prinses Irenelaan. 55 jaar geleden was ze een van de  eerste bewoners van een huis in dit gebouw.  Vandaag sloopte ze haar eigen huis. Hiermee is het slopen van de flats aan de Prinses Irenelaan en de Prinses Margrietlaan.  Voordat ze met een ruk een een touw de sloop ingang zetten, sprak ze de toegestormde mensen toe. Het was voor haar geen verdrietig moment. Ze wenste iedereen veel plezier in hun nieuwe huizen, die op deze plek gaan verrijzen.

Start van de sloopwerkzaamheden aan de prinses Irenelaan
Start van de sloopwerkzaamheden aan de prinses Irenelaan

21 januari 2015: Leerlingen van CLZ winnen jongerendebat

Het Christelijk Lyceum Zeist won de felbegeerde debatwisselbeker gewonnen. Samen met leerlingen van de middelbare scholen De Breul en het Herman Jordan Lyceum streden zij om de titel ‘beste debater 2015’.

Voor het 2de opeen volgende jaar debateerden ze met elkaar in de raadzaal van het gemeentehuis. Onder het toeziend oog van een deskundige jury werden er standpunten uitgewisseld over hete hangijzers uit  de Zeister politiek. Het scholieren debat wordt geleid door burgemeester Koos Janssen.

Middelbare scholieren van CLZ, De Breul en Herman Jordan debateren in raadzaal van Zeist
Middelbare scholieren van CLZ, De Breul en Herman Jordan debateren in raadzaal van Zeist

24 januari: Nieuwe bewoners voor Slotvijver

55  Franse spiegelkarpers werden in de vijver van het Slot Zeist  uitgezet door de Zeister Hengelaars vereniging ZHV.  Nog eens 25 andere karpers werden door de vissers uitgezet in de vijver op het Kersbergerplein. De vissen werden gewogen, gemeten en van 2 kanten gefotografeerd voordat ze stuk voor stuk liefderijk werden uitgezet door de hengelaars.

De heren hopen natuurlijk deze vissen uiteindelijk weer als prooi aan hun haak  terug te zien. Als andere vissers een karper uit de slotvijver haalt is het de bedoeling dat zij de vis meten, wegen en fotograferen.

Zeister Hengelaars Vereniging zet 55 franse karpers uit in de slotvijver.
Zeister Hengelaars Vereniging zet 55 franse karpers uit in de slotvijver.

24 januari: Winter verdwijnt als sneeuw voor de zon.

We konden er maar heel even van genieten een mooie winterdag met sneeuw en zon.  Het is was net genoeg voor een winterwandeling.

Meisje wandelt door Beek en Royen in de sneeuw.
Meisje wandelt door Beek en Royen in de sneeuw.

22 januari: Erwtensoepmaaltijd voor senioren in de Brinkhove.

Iedere 1e en 3e donderdag organiseert Leonie van der Snoek een open eettafel voor Senioren uit de buurt is in wijkservicepunt Brinkhove . Gezellig met elkaar de warme maaltijd gebruiken. Samen met met verpleeghuis de Wijngaard uit Bosch en Duin doet Leonie dit al ruim 12 jaar.  “We hebben een vaste klanten groep opgebouwd, die iedere keer aanschuiven bij onze hollandse seizoensmaaltijd.

Erwtensoep maaltijd voor Senioren uit de buurt bij MeanderOnmium
Erwtensoep maaltijd voor Senioren uit de buurt bij MeanderOnmium

28 januari: DA Hollestelle op de Slotlaan is ontmanteld.

Uiteindelijk was voor dit goed draaiende bedrijf de huur niet meer op te brengen. De eigenaren besloten de handdoek in de ring te gooien.  Daarmee werd weer een nieuw stukje leegstand gecreëerd op in een winkelgebied wat het toch al zo moeilijk heeft. Inmiddels is duidelijk dat de detailhandel in plaatsen als Zeist het zeker niet makkelijker heeft gekregen.  Dit item leidde tot hevige reacties bij de volgers van  OogOpZeist.nl op Facebook Het centrumplan en alle winkels op de slotlaan zullen de komende jaren nog vaak ter sprake komen.

DA Hollestelle het inventaris wordt opgehaald
DA Hollestelle het inventaris wordt opgehaald

29 januari Grote Brand bij Allround Demontage bedrijf in Den Dolder.

Bij een  grote brand in een loods van Allround Autodemontage aan de Fornheselaan zijn meerdere auto’s en een kleine loods zijn volledig uitgebrand. Het demontage bedrijf lag aan de Fornheselaan, vlak achter de voormalige vliegbasis Soesterberg langs het spoor bij Den Dolder.

Grote brand bij Allround Autodemontage bedrijf Fornhese Laan Den Dolder
Grote brand bij Allround Autodemontage bedrijf Fornhese Laan Den Dolder

31 januari :’t Hollebloc wordt gepimpt met graffittikunst

(Wijk)wethouder Roy Luca verzorgde samen met buurkinderen van de graffitiworkshop   de ‘finishing touch’ van graffittikunstproject. Samen met de kinderen spuit Don Luca (graffittihandtekening – met pasje)  het lint door. Met dit graffittikunst project wordt de verpaupering van het gebouw tegengegaan. ’t Hollebloc staat leeg sinds het nieuwe wijkservicepunt De Koppeling in 2013 is geopend.

(Wijk)wethouder Roy Luca verzorgt samen met buurkinderen van de graffitiworkshop de ‘finishing touch’. Samen spuiten zij het lint door.
(Wijk)wethouder Roy Luca verzorgt samen met buurkinderen van de graffitiworkshop de ‘finishing touch’. Samen spuiten zij het lint door.

31 januari: Stappen op de Slotlaan

Na een bezoekje aan de Reunie stappen deze Dames op de Slotlaan. Op weg naar?

Na een bezoekje aan de Reunie stappen deze Dames op de Slotlaan. Op weg naar?
Na een bezoekje aan de Reunie stappen deze Dames op de Slotlaan. Op weg naar?

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More