Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: Februari 2015 (fotoserie)

In dit jaaroverzicht een terugblik op 2015. De maand februair. Bekijk de mooiste momenten van Zeist in 2015

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. In dit overzicht zijn de maand februari. Met onder andere de 24 uur van de democratie.   Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar oogopzeist  het afgelopen jaar met de kamera aanwezig is geweest. Foto’s uit dit overzicht zullen  ook te zien  zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen.

1 februari: De Grote Finaledag van het leukste biljarttoernooi in Zeist: Het Jaap de Jonge Open in Café de Kaketoe

De grote finale,in een bomvolle kroeg, was niet echt een strijd. Het was niet  Paulus Melkert, maar Werbie die er met de trofee van door ging.  Hoofdscheidsrechter Hero Stukje moest meerdere malen het luidruchtige publiek tot stilte manen. Met wederom een 10 score Werbie de verdiende winnaar.

De finale van het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe
De finale van het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe

5 februari:  Hotel Kerckebosch werd grondig gerenoveerd

Hotel Kerckebosch is volledig gerenoveerd. De niet authentieke elementen van het interieur zijn  weg gesloopt. Het oude stuk van het kasteel wordt zoveel mogelijk teruggebracht in zijn oorspronkelijke inrichting. Het Kasteel is in 1904 gebouwd en was oorspronkelijk het buitenhuis van een jonkheer. Sinds 1976 is dit pand een hotel. Zowel het interieur als het exterieur worden onder handen genomen. Waarbij allerlei lelijke elementen, zoals pvc dakgoten werden weggewerkt.

De nieuwe exploitanten Ingmar Sloothaak en Hans van Triest hebben het kasteel met hotel en restaurant overgenomen van de Bilderberg groep, die het niet meer in hun strategie vonden passen. In het voorjaar is het Hotel weer open  gegaan.

 

Hotel Kerckebosch wordt grondig verbouwd
Hotel Kerckebosch wordt grondig verbouwd

6 februari: Hans Kazan laat zich als een van de eerste betoveren door Bangkok Cuisine

Op vrijdagavond 6 februari opende Bangkok Cuisine voor het eerst haar deuren aan de 2de Dorpsstraat in Zeist. Jeep wil met haar team wil graag de Thaise glimlach en de Thaise keuken naar Zeist brengen. Als een van de eerste kwam Nederlands bekendste  goochelaar Hans Kazan het  restaurant gespecialiseerd in de Thaise Keuken uitproberen. Thais eten is voor hem een beetje als goochelenen:  “Er zitten altijd smaak verrassingen in.”Volgens Hans. Die een toost uitbrengt op deze nieuwe aanwinst voor Zeist.

Hans Kazan laat zich als een van de eerste betoveren door Bangkok Cuisine, thais Restaurant aan de Dorpstraat in Zeist
Hans Kazan laat zich als een van de eerste betoveren door Bangkok Cuisine, thais Restaurant aan de Dorpstraat in Zeist

9 februari: D-mobieltjes op pad met inwoners van Zeist

Vier inwoners namen een film mobieltje in ontvangst  uit handen van de Burgemeesters of een van de wijk wethouders als aanloop naar de 24 uur van de democratie in Zeist op 13 en 14 februari. De inwoners, die de mobieltjes in ontvangst namen zijn, Lia van Dijk van Austerlitz Belang, Jan Scherphuis van de Belangenvereniging Den Dolder, Jeroen Witteveen Ondernemer van Cateringsbedrijf Witteveen en Hamza el Ajjouri  stagiair bij de gemeente Zeist.  Met de D-mobieltjes maakte inwoners van Zeist filmpjes over de lokale democratie.

Inwoners maken selfie samen met B&W met hun D-mobieltje
Inwoners maken selfie samen met B&W met hun D-mobieltje

7 februari Polonaise voor bewoners van Heerewegen

Carnavalsvereniging de Sparrenarren uit Driebergen brengt het carnaval naar de bewoners van Heerenwegen. Zaterdagmiddag 7 februari liet Prins Carnaval zijn hele hofhouding uit Driebergen aanrukken in Heerenwegen om daar met de bewoners carnaval te vieren. Aan verschillende bewoners werden orkondes uitgereikt, De dansmariekes gaven een showtje weg. Gezamenlijk met de bewoners werd er polonaise gedanst. Door de advokaatjes en bitterballen werd de stemming vergroot.

Oeteldonck in Heerewegen, met Carnavalsvereniging de Sparrenarren uit Driebergen
Oeteldonck in Heerewegen, met Carnavalsvereniging de Sparrenarren uit Driebergen

13 en 14 februari: 24 uur van Zeist Burgemeester en Wethouders lunchen met 8ste groepers

Tijdens de 24 uur van Zeist op 13 en 14 februari  Zeist lunchte Burgemeester en Wethouders met 8ste groepers in de Raadszaal. De scholieren kregen uitleg over de werking van de lokale democratie. Ze ontmoeten wethouders. Ze konden vragen te stellen. Op 13 februari om klokslag 12 ging de uur de 24uur van Zeist van Start . Gedurende deze  24 uur zijn er een groot aantal activiteiten waar alle inwoners van Zeist aan deel konden nemen. Ook gingen burgemeester en wethouders de wijken in. Om te horen hoe de Zeist zich betrokken wil voelen met de lokale democratie.

Picknicken met de wethouder
Picknicken met de wethouder

14 februari: Eerste teken van lente in het Walkartpark

Tijdens de 24 uur van Zeist, waren de eerste teken van lente te zien in het Walkartpark. De eerste sneeuwklokjes toonde zich boven de grond. Met in de achtergrond een lekker winterzonnetje.

In het Walkartpark eerste tekenen van lente
In het Walkartpark eerste tekenen van lente

14 februari: Young Leaderz van MeanderOmnium: “Geen Jullie of Wij, maar Jij en Ik, Samen staan we sterk! in Zeist”

Yasmina, Ixran en Sanaa, Young Leaderz van MeanderOmnium komen op Valentijnsdag met een duidelijke boodschap naar de Zeister maatschappij.   “Geen Jullie of Wij, maar Jij en Ik, Samen staan we sterk! in Zeist”. Een boodschap, die helemaal aansloot op de 24 uur van Zeist, die van vrijdagmiddag 13 februari tot zaterdagmiddag 14 februari werd gehouden.

MeanderOmnium Young Leaders komen met een duidelijke boodschap op valentijnsdag
MeanderOmnium Young Leaders komen met een duidelijke boodschap op valentijnsdag

16 februari: Voor de 41ste keer carnavalsvertier en plezier voor Zeister senioren in Figi.

Deze keer had Burgemeester Koos Janssen zijn boerenkiel thuis gelaten. Tijdens het seniorencarnavalfeest  had hij namelijk een officiële taak te vervullen.  In Figi reikte  Burgemeester Koos Janssen een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan Willem Verhoek  Willem Verhoek organiseert dit jaar voor de 41ste keer het carnavalsfeest voor senioren. Wat begon als ‘bejaardenbal’ bij carnavalsvereniging De Slotnarren is uitgegroeid tot een jaarlijks carnavalsfeest met meer dan 500 bezoekers.

41ste FECC Senioren Carnaval in Hotel Figi
41ste FECC Senioren Carnaval in Hotel Figi

19 februari:Wie wordt er Zeister Ondernemer van het Jaar? De genomineerden waren:

Nominaties voor Business Event gemeente Zeist werden  bekend gemaakt in februari  Na een zorgvuldige beoordeling van de kandidaten door de jury, onder leiding van notaris Jannes Haveman van Woortmann Notarissen, zijn de genomineerden voor het Business Event gemeente Zeist bekend gemaakt. De grote vraag wie wordt in maart verkozen  tot Zeister ondernemer van het jaar. De verkiezing, die ook in 2016 wordt gehouden kende de volgende categorieën.

Categorie Jonge Ondernemer/Onderneming

  • RESCUED – Hans Peter Vles en Evelien Preisser
  • Coöperatief Schoongewoon Zeist-Utrecht UA – Onne de Vries en Gisela Timmermans
  • Sport Dojo Otoshi – Gerben Cirkel

Categorie Detailhandel

  • Wijnhandel Geutjes – Theo Geutjes
  • Boekhandel Kramer en Van Doorn – Erik en Sandra van Doorn
  • Sporthuis Sunny Camp – Ben Greeven en Ineke van der Voort.

Categorie MKB, Industrie en Dienstverlening

  • ZPH Verpakkingen BV – Ronald Vos en Wiljo Vos
  • TandTechniek Zeist – Ad van Zetten
  • E-Village – Robert Rebergen
Ondernemersprijs_rabobank_genomineerden
Ondernemersprijs_rabobank_genomineerden

23 februari 10 jaar Samen voor Zeist brengt vele MVO handen bij elkaar.

Samen voor Zeist begon 10 jaar geleden als een idee om bedrijven en maatschappelijke organisaties te verbinden in de Zeister samenleving. Inmiddels is Samen voor Zeist uitgegroeid tot de verbindende factor tussen maatschappelijke organisaties en het Zeister bedrijfsleven. Een belangrijk onderdeel is de Maatschappelijke beursvloer, die door Samen voor Zeist ieder jaar wordt georganiseerd in de hal van het PGGM gebouw in Zeist. Na 10 jaar groei, is het tijd voor een feest jaar.  Om het feestje passend in te luiden kreeg de kick-off in de grote zaal van “Het Lichtpunt” het zalencentrum van Abrona Sterrenberg een feestelijk tintje.

Alle handjes op het nieuw Samen voor Zeist kunstwerk
Alle handjes op het nieuw Samen voor Zeist kunstwerk. Katharina en Wilma samen met het bestuur op de foto

 

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More