Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: Mei 2015 (fotoserie)

Jaaroverzicht: mei 2015 (fotoserie). Lees de verhalen achter de foto’s en kijk terug op de vijfde maand van 2015

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. In dit overzicht komt de maand mei aan bod. Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar oogopzeist,  het afgelopen jaar met de kamera aanwezig is geweest. Foto’s uit dit overzicht zullen  ook te zien  zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen van mei.

4 mei: Dodenherdenking in het Walkartpark

Na de twee minuten Stilte werden werden er door de volgende personen en organisaties kransen gelegd bij de verschillende monumenten.

In aanwezigheid van Burgemeesters en wethouders werden de slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht
In aanwezigheid van Burgemeesters en wethouders werden de slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht
In aanwezigheid van Burgemeesters en wethouders werden de slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht
In aanwezigheid van Burgemeesters en wethouders werden de slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht

5 mei: Een dansje van plezier in het Walkartpark.

Als het leven je toelacht is er altijd even tijd voor een dansje van plezier.  Dagmar maakt een vreugde dansje op de bunker in het Walkartpark.

Huppelend meisje in het walkartpark
Huppelend meisje in het walkartpark

5 mei: Rennen voor de eerste bevrijdingsstorm

De heren van het organisatie comité muziekstad Zeist hadden zojuist nog net met een extra scheerlijntje de grote tent steviger aan de grond gezet. Vervolgens was het rennen voor de eerste grote bui, die over het Rond in Zeist trok.

Rennen voor de eerste bevrijdingsstorm.
Rennen voor de eerste bevrijdingsstorm.

5 mei: Keep them Rolling bevrijdt Zeist

Keep them Rolling, the Polar Bears rolde aan het eind van Bevrijdingsdag het Rond op in Zeist met oud militaire voortuigen. Zij werden warm onthaald met door de burgerij van Zeist, die hen met  hollandse vlaggetjes toezwaaide.

De Zeistenaren waren toegestroomt om te genieten van een bijzonder musical programma op het rond in Zeist. Tussen het gemeentehuis en hotel Figi waren 3 podia opgebouwd waar 3 verschillende orkesten en een samen werking van het Zeister Mannenkoor en het Shanttikoor Nootdweer optraden met muziek en liederen uit de tweede wereldoorlog.

Oog op Zeist

Oog op Zeist

10 Mei: Moederdag

Moederdag nieuwe stijl laat de mannen thuis en ga fietsen en picknicken met vriendinnen voor het Slot Zeist.

OOZ__150510_5882_Zeist_Mel_Boas

13 mei: Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

Nestkastjes en bordjes wijzen de weg en geven informatie over natuur en landgoed. Op de voormalige Buitenplaats Heerewegen in Zeist, staan nu de vestigingen Heerewegen, In de Dennen en Bovenwegen van zorgorganisatie Stichting Warande. In het 12 hectare grote gebied van de voormalige buitenplaats werden op twee bijzondere wandelroutes opengesteld voor bewoners, familie en omwonenden van Warande.

Opening bijzondere wandelroutes op Buitenplaats Heerewegen

15 mei Eerste Wijn van wijngaard Beek en Royen is een feit.

Burgemeester van Zeist Koos Janssen neemt de eerste doos wijn van Zeister Bodem in ontvangst. Deze eerste oogst van uit de wijngaard van het Landgoed Beek en Royen is tot stand gekomen door een een initiatief van de Rotary Club Zeist in samenwerking met het Utrechts Landschap.

Wijn van wijngaard Beek en Royen is een feit. Burgemeester Koos Janssen van Zeist onthult de eerste kist Samen met het bestuuur van de Wijngaard Beek en Rooyen proeft hij de eerste wijn.
Wijn van wijngaard Beek en Royen is een feit. Burgemeester Koos Janssen van Zeist onthult de eerste kist Samen met het bestuuur van de Wijngaard Beek en Rooyen proeft hij de eerste wijn.

16 mei: Peter heeft genoten van de Peter’s Pakhuis spelletjesmiddag.

Peter en zijn gezin kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagde Peter’s Pakhuis Spelletjes middag. Peter was het middelpunt van de belangstelling. Om hem heen werden er door kinderen en volwassenen allerlei spelletjes gedaan. De mede ondernemers van de Voorheuvel namen afscheid van een bijzondere ondernemer.

Peter heeft genoten van de Peter’s Pakhuis spelletjesmiddag.
Peter heeft genoten van de Peter’s Pakhuis spelletjesmiddag.

OOZ__150509_5200_Zeist_Mel_Boas

19 Mei: Zeist zwaait Wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof uit.

Dinsdagmiddag hebben een groot aantal Zeistenaren Wethouder Jacqueline Verbeek persoonlijk bedankt voor haar inzet voor de gemeente Zeist. Als wethouder voor sport en economie kwam zij op voor de belangen van vele organisaties en bedrijven.

Zeist Zwaait Jacquilne verbeek uit.
Zeist Zwaait Jacquilne verbeek uit.

21 mei presentatie van de “Uit in Zeist” gids.

Na afloop van de presentie in Figi bekeek Erik Visser van Flairck samen met Coco Michels en Jos Ruys de nieuwe gids. De uit in Zeist gids bevat het culturele programma van Zeist voor het seizoen 2015/2016.

Erik Visser, Coco Michels en Jos Ruys bekeken de Uit in Zeist.
Erik Visser, Coco Michels en Jos Ruys bekeken de Uit in Zeist.

23 mei: “Uit het niets” kwam culinair party-crasher Bas de Jong binnen vallen. Wat er toen gebeurde verraste alle gasten.

Zaterdagmiddag aan  het einde van de borrel in galerie Hoogstraten en Wesseling van de expositie “Uit het niets” van Kees van der Velden  verraste culinair party-crasher*1 Bas de Jong van Smakenzaak de Witte Os  alle gasten.  Hij kwam op zijn Witte Os fiets aan  met een grote Hongaarse pot.

Zingend als een Italiaanse troubadour kwam Bas de borrel binnenvallen. Zetten zijn kookpot neer en begon bordjes spaghetti uit te delen.  Dorien en Paul van galerie Hoogstraten en Wesseling, waren net zo als hun gasten helemaal verbaasd. Zij zagen alle gasten genieten van deze welkome versnapering; hierdoor liep de borrel lekker uit.

"Uit het niets" kwam culinair party-crasher Bas de Jong binnen vallen. Wat er toen gebeurde verraste alle gasten.
“Uit het niets” kwam culinair party-crasher Bas de Jong binnen vallen. Wat er toen gebeurde verraste alle gasten.

24 mei: Het leukste PinksterPop feestje van de Koets

Zondag eerste Pinksterdag stond ’t Rond weer gezellig voor voor het gratis De Koets feestje PinksterPop. In de stralende zon kon de Zeister jeugd lekker los om een ruime line-up. Met onder andere Traffasi, Lik maar aan mijn Lollypop.

De Koets Pinksterpop op het Rond
De Koets Pinksterpop op het Rond

27 mei: “Land Goed Land” presentatie Stichting Q4

Overgenomen uit het persbericht van Stichting Q4. – Utrechtse Heuvelrug Kromme RijnStreek: regio van “Land Goed Land” Op woensdagavond 27 mei organiseerde stichting Q4 een bijeenkomst in Figi waarin het profileringsdocument over de economisch strategische positie en het DNA van de regio gepresenteerd werd.Ruim 200 ondernemers en bestuurders waren op deze avond aanwezig. Stichting Q4 is een samenwerking van de ondernemersverenigingen uit de Utrechtse Heuvelrug en Kromme RijnStreek.

OOZ__150527_6067_Zeist_Mel_Boas

28 mei: Kortom Culture Club

Galerie Kortom presenteert een aantal keren per jaar de Kortom Culture Club.  De bezoekers kunnen genieten van het door Tom Gijsen samengestelde gevarieerde programma tussen de kunstwerken van de expositie lopende expositie. Iedere keer is er variatie in het programma van de galerie aan de voorheuvel.

Oog op Zeist

29 mei: Kopgroep Zeister gele loper peloton geeft startschot bij Oud London

36 dagen voor de start van de Grand Depart van de Tour de France in Utrecht wordt bij Oud London in Zeist/Austerlitz, het startschot gegeven voor de gele loper actie van de Zeister ondernemers.

Bij Oud London in Austerlitz, wordt het Startschot gegeven voor de gele loper actie van de Zeister ondernemers.
Bij Oud London in Austerlitz, wordt het Startschot gegeven voor de gele loper actie van de Zeister ondernemers.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More