Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: Maart 2015 (fotoserie)

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. In dit overzicht zijn de maand maart. Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar oogopzeist  het afgelopen jaar met de kamera aanwezig is geweest. Foto’s uit dit overzicht zullen  ook te zien  zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen.

2 maart: Wachten tot ze opgehaald wordt.

Ze moet even wachten tot haar vader haar komt ophalen. Deze week kan ze niet terecht bij de McDonalds Huis Ter Heide. De McDonalds wordt op deze gerestyled en is de hele week dicht.

Wachten tot ze opgehaald wordt door haar vader
Wachten tot ze opgehaald wordt door haar vader

5 maart: Straatnieuws-verkoper Ion: “Goedemiddag meneer!”

Al ruim 10 jaar lang staat Ion uit Moldavië bij de deur van de supermarkt in het winkelcentum in Vollenhoven. Altijd even vriendelijk begroet de verkoper van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws Utrecht het winkelend publiek. Hij helpt iedereen altijd even hulpvaardig met de boodschappen en hun boodschappenwagen.

In de afgelopen 10 jaar tijd heeft hij vele supermarkt ketens zien komen en gaan. Was zijn oorspronkelijke plek nog voor de deur van een  Groenenwoudt supermarkt. Deze werd overgenomen door Laurus en omgebouwd naar een Kommar. Vervolgens werd het een Super de Boer om nu voor de deur van een Jumbo Supermarkt te staan.

Ion staat al 10 jaar met zijn straatnieuws voor de deur van de supermarkt in winkelcentrum Vollenhove.
Ion staat al 10 jaar met zijn straatnieuws voor de deur van de supermarkt in winkelcentrum Vollenhove.

14 maart: Peter moet zijn Peter’s Pakhuis op de Voorheuvel sluiten. Lees waarom!

Bij Peter van Peter’s Pakhuis  is twee jaar geleden een progressieve spierziekte ALS geconstateerd.  Voor de zomer was de winkel vrijwel leeg verkocht en sloot Peter’s pakhuis voor het laatst zijn deur.  Deze bijzondere speelgoedwinkel was een begrip in heel Nederland onder fans van mooi speelgoed.

 

Peter's Pakhuis gaat sluiten. Bij Peter is een progressieve vorm van ALS geconstateerd
Peter’s Pakhuis gaat sluiten. Bij Peter is een progressieve vorm van ALS geconstateerd

14 maart: Samen campagne voeren is veel gezelliger.

Verschillende politieke partijen voerden vandaag campagne  in het Centrum van Zeist. Op heb Belcour liepen, 2de kamerleden, Lijsttrekkers, wethouders, gedeputeerden en raadsleden. Ieder campagne team van het CDA, D66 en de PvdA had hun eigen plekje. Toch was de sfeer onder de campagnevoerders uitermate gemoedelijk. Het was nog even spannend of ze wel gezamenlijk op de foto wilde. Ze willen namelijk allemaal even goed voor de dag komen.

Oog Op Zeist maakte dan ook deze hartverwarmende foto van alle campagnevoerders die rond een uur of twee op het Belcour het winkelende publiek voor zich wilde winnen.

Samen campagne voeren is gezelliger
Samen campagne voeren is gezelliger

18 maart: Brandlucht verstoort Marvin’s Bodypumples bij SportCity Zeist

De sport woensdagavond bij SportCity aan de Gotfried van Seystlaan werd wreed verstoord door een brandlucht die elders uit het leegstaande deel van het bedrijvenpand kwam. De sporters en het personeel
van SportCity moesten per direct het pand verlaten bij de door de brandweer aangemerkte middelbrand. Zij konden slechts toekijken en kouvatten achter het afzettingslint. Ze probeerden er maar het beste van te maken

Binnenbrand in het pand van SportCity aan de Godfried van Seystlaan.
Binnenbrand in het pand van SportCity aan de Godfried van Seystlaan.

19 maart: kijkmiddag bij archeologisch onderzoek legerkamp Napoleon in Austerlitz

Tijdens de Kijkmiddag bij “Het archeologisch proefsleuvenonderzoek” in Austerlitz Noord maakte wijkwethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof en basisschool leerling Dagmar  Teseling even fysiek contact met de Napoleontische geschiedenis van Austerlitz. Uit handen van een hedendaagse Napoleon ontvingen zij een ter plekke gevonden kanonskogel.

Wijk Wethouder Verbeek kwam polshoogte nemen bij de proef opgravingen in Austerlitz
Wijk Wethouder Verbeek kwam polshoogte nemen bij de proef opgravingen in Austerlitz

20 maart: Bewoners Belangen Dichterbij plant krimlinde op nationale bomendag

Ter gelegenheid van van het 5de lustrum van de wijkvereniging Bewoners Belangen Dichterbij (voorheen BOGD) werd afgelopen woensdag tijdens Nationale Bomendag een mooie krimlinde (Tilia euglora) geplant.

bomenplantdag_dichterwijk_fluitman

23 maart: And the winners are? ……… Zeister Ondernemers van 2015

Maandagavond 23 maart zijn tijdens het Business Event 2015 Zeist In Hotel Figi de Zeister Ondernemers van het jaar gekozen. Sport Dojo Otoshi wint zowel de MVO award van de gemeente Zeist als de Rabobank Publieksprijs.  Gastvrouw Karin Bloemen maakte er een gezellige avond van. Later volgt een uitgebreid beeldverslag met de jury rapporten

 

OOZ__150323_7428_Zeist_Mel_Boas

De winnaars in de categorieën zijn:
RESCUED – Hans Peter Vles en Evelien Preisser – Categorie Jonge Ondernemer/Onderneming,
Wijnhandel Geutjes – Theo Geutjes – Categorie Detailhandel
ZPH Verpakkingen BV – Ronald Vos  en Wiljo Vos – Categorie MKB, Industrie en Dienstverlening

OOZ__150323_7467_Zeist_Mel_Boas

20 maart: NLDOET de  vrijwilligersklussendag

Tijdens NLDOET 2015 op 20 en 21 maart werd er weer uitgebreid geklust door vrijwilligers in Zeist. Het waren vooral opknap en opruim klussen, die de vrijwilligers uitvoerden.

OOZ__150321_DSC3975_Zeist_Mel_Boas

24 maart: Lone ranger tegen het zwerfafval: Wijkwethouder  Kerckebosch Marcel Fluitman

Tijdens NLDOET  op vrijdag ochtend was een van de klussen het “Troep Trimmen van Kerckebosch”. Het troep trimmen  bestond uit het weghalen van zwerfafval in deze wijk.  Wijkwethouder Kerckebosch Marcel Fluitman was gelukkig niet alleen voor dit karwei. Hij kon rekenen op de hulp van een groot aantal vrijwilligers om te helpen.  Vrijwilligers van de gemeente Zeist waaronder de wijkwethouder gingen samen met vrijwilligers uit de wijk aan de slag met troep trimmen in en om de flats in Kerckebosch (oud- en nieuwbouw).

Vrijwilligers gaan het zwerfafval te lijf in de wijk Kerckebosch
Vrijwilligers gaan het zwerfafval te lijf in de wijk Kerckebosch

 

26 maart: Bouw woningen in Dr.Schaepmanlaan start met symbolische eerste steenlegging

Op donderdag 26 maart hebben de heer Camiel Schuurmans (bestuurder/directeur RKWBV) samen met de burgemeester van Zeist de heer Koos Janssen een gedenksteen onthuld op  Dr. Schaepmanlaan.   Met deze symbolische steenlegging is het startsein gegeven voor de bouw van fase 1.

De burgemeester Koos Janssen en de directeur RK Woningbouw leggen eerste steen woningen Schaepmanlaan
De burgemeester Koos Janssen en de directeur RK Woningbouw leggen eerste steen woningen Schaepmanlaan

27 maart: Herma Baars heeft voorgoed afscheid genomen van haar schapen op Heidestein

Onder grote belangstelling heeft vrijdagmiddag 27 maart een bijzondere uitvaartplaats gevonden vanuit de schaapskooi van het Landgoed Heidestein. Herma Baars was jaren lang de schaapsheerder op de schaapskooi. Waar zij samen met medewerkers van het Utrechtslandschap en vele vrijwilligers hoedde over het wel en wee van de schapen en andere dieren op terrein. Zij is op 19 maart overleden.

Herma Baars – Afscheid van een trouwe herder

Uitvaart Herma Baars Schaapsherder van Heidestein
Uitvaart Herma Baars Schaapsherder van Heidestein

29 maart: Seizoensopening boswerf valt in het water

Door de weersomstandigheden gingen zondag 29 maart de meeste activiteiten van de seizoensopening niet door. Alleen de knutselactiviteiten binnen konden wel doorgang vinden. Buiten lag het terrein vol plassen, niet iedereen vond dat vervelend.

De seizoensopening op de boswerf is afgelast door de weersomstandigheden
De seizoensopening op de boswerf is afgelast door de weersomstandigheden

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More