Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: Juni 2015 (fotoserie)

Jaaroverzicht: juni 2015 (fotoserie). Lees de verhalen achter de foto’s en kijk terug op de zesde maand van 2015

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. In dit overzicht komt de maand juni aan bod. Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar oogopzeist,  het afgelopen jaar met de kamera aanwezig is geweest. Foto’s uit dit overzicht zullen  ook te zien  zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen van juni

1 juni Bonte Avond van 70ste editie van a4d-zeist dwars door Het Slot Zeist

De Bonte Avond was een geweldige happening voor alle deelnemers. De lange stoet van veel verkleedde deelnemers maakten het tot echte feestavond. De organisatie had hieraan nog als extraatje een prijs voor de best uitgedoste deelnemers van gemaakt.

OOZ__150601_9938_Zeist_Mel_Boas

OOZ__150601_8112_Zeist_Mel_Boas

2 juni Toost op 25 jaar Beauforthuis

Op 2 juni 1990 vond de officiële opening van het Beauforthuis plaats met een concert van Daniel Wayenberg. Op 2 juni 2015 werd feestelijk de opening van het lustrum jaar gevierd met een toost door Lidwien Vork met medewerkers en genodigden.

OOZ__150602_8643_Zeist_Mel_Boas

4 juni Prokkelstagedag 2015: 9 organisaties laten mensen een dagje stage lopen.

Liefst negen werkgevers in Zeist boden een mooie stageplek aan twintig kandidaten van Abrona, Bartiméus, BigaGroep, Dijnselburgschool en Reinaerde. De kandidaten liepen mee bij de afdeling huisvesting, in het groen, in de winkel, met de directiesecretaresse, bij de bakker, ze ontvingen bezoekers bij de receptie, hielden ouderen gezelschap met koffie en spel en hielpen mee in de catering. Michelle leerling van de Dijnselburgschool heeft afgelopen donderdag een dagje meegewerkt bij  Bakker Albert.

Oog op Zeist

 

4 juni 70 ste Editie Avond4daagse 20ste keer missie geslaagd voor Ben Werner.

Voor de 20ste keer was Ben Werner verantwoordelijk voor de organisatie  van de  Avond4daagse. Dit jaar werd de Avond4daagse voor de 70ste keer georganiseerd. Speciaal voor die gelegenheid werden een aantal bijzondere items aan het wandelprogramma toegevoegd. Vooral de bonte avond en het wandelen dwars door Het Slot waren een groot succes.

OOZ__150604_9732_Zeist_Mel_Boas OOZ__150604_9484_Zeist_Mel_Boas OOZ__150604_9563_Zeist_Mel_Boas

7 juni De muurschildering: Het laatste werkschuit project van Marc

Onderleiding van kunstenhuis docent Maaike Kramer hebben haar leerlingen afgelopen weekend een muurschildering gemaakt op het pand van de Werkschuit. Waarmee het speeltuintje weer een fris en vrolijke uitstraling hebben gegeven. Tevens was dit voor mijn eigen zoon Marc, voorlopig zijn laatste Werkschuit project.

OOZ__150606_0327_Zeist_Mel_Boas

juni: Franse sferen op de Slotlaan

De tour de France komt naar Utrecht

OOZ__150605_9871_Zeist_Mel_Boas

11 juni Geslaagd!

Op Ksg De Breul heerste een uitgelaten sfeer, na een spannende ochtend voor de meeste leerlingen uit de hoogste klassen. De inmiddels oud leerlingen konden voor het eerst hun cijferlijst bekijken. Van het VWO is 92% geslaagd. Op de Havo en het VMBO respectievelijk 85% en 91%. Daarmee heeft de Breul, de trend van de afgelopen jaren weten te keren.

geslaagd
geslaagd

14 juni: kleurrijke optocht van Tamil gemeenschap in Vollenhove

TCOMN Tamil Culturele Organistatie Midden Nederland organiseert voor de 7e keer de jaarlijkse kleurrijke optocht in Zeist. De optocht begint, waar Tamil Culturele Organistatie Midden Nederland  haar activiteiten houdt, bij het Activiteitencentrum Laan van Vollenhove 2195 te Zeist. De gemeenschap trekt rond met  een versierde wagen met één van de Hindoe goden daarop. De traditionele geklede stoet met musici voorop trok langs de flats op de laan van Vollenhove. Bij verschillende portieken stopte de godin om een offergave in ontvangst te nemen.

OOZ_Kopie 1_150614_2778_Zeist_Mel_Boas

21 juni: Tropische temperaturen in de Peppel tijdens “THE BEST BALANCE BIKINI BODY 2015”

Waar de zomer zondag in heel Nederland ver te zoeken was, heerste er in de Peppel Zeist tropische temperaturen. In dit Pop en Cultuur podium werden de beste bikini lichamen voor dames van boven de 30, 40 en 50 jaar gekozen!

Oog op Zeist Oog op Zeist

21 juni Dag der Kunsten nat maar gezellig

De DDK als vanouds een gezellige creatieve drukte. Er was voor jong en oud voldoende te genieten en te doen.

OOZ__150621__MLB3550_Zeist_Mel_Boas OOZ__150621__MLB6119_Zeist_Mel_Boas

OOZ__150621__MLB6233_Zeist_Mel_Boas

23 juni Hans Delfgou geeft 100ste LSR training in Sporthal Dijnselburg.

Een groep Jonge Utrechtse dak en thuislozen heeft dinsdag hun examen LSR gedaan in Sporthal Dijnselburg. Het examen was niet alleen voor de jongeren een mijlpaal. Oud Schaatscoach Hans Delfgou bereikte ook een mijlpaal. Hans Delfgou, gaf vandaag zijn 100ste LSR training. Voor de ander trainers en begeleiders van dit programma een reden om allemaal in een HANS 100 tshirt te lopen.

OOZ__150623_7443_Zeist_Mel_Boas

27 juni: Open gemeentehuis: Japanse theeceremonie in trouwzaal

Er waren een hoop bijzondere klederdrachten te zien in de publiekshal van het gemeentehuis zaterdag 27 juni. Zeisternaren van heinde en ver hadden hun beste pak aangetrokken en lieten zich van hun beste kant bekijken.  Bezoekers konden onder andere deelnemen aan een Japanse theeceremonie in trouwzaal,  Uitleg krijgen over joodse gebruike, of luisteren naar Surinaamse kinderliedjes. Het was een kleurrijk spektakel in het gemeentehuis.

OOZ_150627_8496

30 juni: Vernieuwing centrum van Zeist start na de zomer

Na de zomer starten de eerste werkzaamheden om het centrum van Zeist meer sfeer te geven. De vernieuwing begint met het naar voren plaatsen van de puien van de winkels op Belcour aan de zijde van V&D, zodat de winkels beter zichtbaar worden. Het centrum van Zeist wordt samen met betrokkenen vernieuwd nadat in maart de gemeenteraad instemde met de Centrumvisie. Het centrum van Zeist is naar verwachting eind 2018 totaal vernieuwd. Wethouder Marcel Fluitman: “Ik ben blij dat we nu daadwerkelijk gaan beginnen met de vernieuwing van het centrum en dat dat in samenspraak met alle betrokkenen gebeurt. Het motto van de centrumvisie is: Groen, Gezond en Gastvrij!

Wethouder Marcel Fluitman: “Ik ben blij dat we nu daadwerkelijk gaan beginnen met de vernieuwing van het centrum en dat dat in samenspraak met alle betrokkenen gebeurt.
Wethouder Marcel Fluitman: “Ik ben blij dat we nu daadwerkelijk gaan beginnen met de vernieuwing van het centrum en dat dat in samenspraak met alle betrokkenen gebeurt.

 

 

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More