Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: April 2015 (Fotoserie)

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. In dit overzicht zijn de maand april. Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar oogopzeist  het afgelopen jaar met de kamera aanwezig is geweest. Foto’s uit dit overzicht zullen  ook te zien  zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen van april 2015.

4 april Paashazen deelde paasknuffels en paaseitjes uit.

De paashazen, van Leuk van in Zeist, deelden paaseitjes uit aan het winkelende publiek in het centrum. Wie er om vroeg kon ook een lekkere paashaas knuffel krijgen.

Ben jij een paashaas?
Ben jij een paashaas?

8 April: Het Pastalokaal opent zijn deuren op de Slotlaan.

Het Broodlokaal op de Slotlaan heeft er een zusje bij gekregen. Aan de overkant van de straat is heeft het Pastalokaal woensdag 8 april voor het eerst zijn deuren geopend.

Het hoofdbestanddeel van het menu bestaat uit zes heerlijke pasta’s, die regelmatig wisselen, daarnaast heeft het pastalokaal elke week een pasta van de week. Het is mogelijk om een halve of een dubbele portie bestellen of een lekkere insalata.Het beste verkoop argument van het Pastalokaal is het terras. Op het terras kan je de hele dag genieten van de zon.

Pastalokaal op de slotlaan in Zeist
Pastalokaal op de slotlaan in Zeist

18 April: Kunst en workshopmarkt: Klein Montmartre bij P’Arts

De Stichting P’Arts organiseerde de Kunst en workshop markt: KLEIN MONTMARTRE in hun gebouw aan de Antonlaan. Le petit Monmartre is traditioneel het voorjaar evenement van de kunstenaars van de stichting P’Arts uit Zeist en Den Dolder. De kunstmarkt stond in het teken van de mode. In samenwerking met Sonja van Oudheusden van Isabella Couture werd een modeshow georganiseerd.

Oog op Zeist

11 april: Heel Zeist bakt voor de voedselbank.

HEEL ZEIST BAKT……APPELTAART’. ter gelegenheid van de opening van het nieuwe distributiecentrum van de voedselbank.Bakker Albert bakt de grootste.

De mega taart wordt binnengedragen door bakker Albert en Wethouder Varkenvisser
De mega taart wordt binnengedragen door bakker Albert en Wethouder Varkenvisser

15 April: De trend van 2015 in Zeist authentiek eten aan de straat.

In Zeist zien we steeds meer eetkarretjes langs de weg bij winkelcentra en bijvoorbeeld op de markt. Kende Zeist al eerder Bram’s pannenkoeken en Vespressi koffie die aan de weg hun voedsel verkochten. Sinds kort kan er ook authentiek Indonesch gegeten worden bij Dapur Cinta. De indonesier Edison Knappstein gaan op pad met hun speciaal aangepaste traditionele bakfiets.

OOZ__150414_7036_Zeist©Mel_Boas

14 April: Groot Zeister Dictee: Zorgt voor spanningen tussen Zeist en Historisch Den Dolder.

Het team Zeisdt wordt uitgroepen tot winnaar van de team wedstrijd van de  tweede editie van het Groot Zeister Dictee georganiseerd en op initiatief van de Rotaryclub Zeist ten behoeve van De Voedselbank. Bij een hertelling blijkt het team Historisch Den Dolder minder fouten te hebben.

Teamcaptain Mieke van der Ploeg van het team Historisch Den Dolder" Typisch Zeist om Den Dolder volledig over het hoofd te zien.
Teamcaptain Mieke van der Ploeg van het team Historisch Den Dolder” Typisch Zeist om Den Dolder volledig over het hoofd te zien.

11 april: Oud-klasgenoten treffen elkaar bij de reünie van ksg de Breul

Zaterdag 11 april vulde de gangen en lokale van ksg de Breul zich met ruim 1000 oud leerlingen en oude docenten. Tijdens de reünie van ksg de Breul troffen veel oud klas en jaargenoten elkaar om oude herinneringen op te halen over hun schooltijd. De overige foto’s kunt u bekijken op de Reünie Facebookpagina van de Breul

Reunie van Ksg de Breul, Zeist

18 april Hoki poki dansen bij ½ jaar feestje De Bio Basis

De Bio Basis een van de verscholen paartjes van Zeist vierde zaterdag 18 april een feestje. Deze biologische winkel bestaat namelijk inmiddels een half jaar. Igor & Evrim hebben een extra activiteiten georganiseerd voor al hun vaste en nieuwe klanten.

De eerste 100 klanten kregen een bekertje ijs van Sonneclaer ijs.
De eerste 100 klanten kregen een bekertje ijs van Sonneclaer ijs.

23 april Koning Willem Alexander opent nieuw schoolgebouw van Bartiméus in Zeist

Donderdag ochtend 23 april opende Koning Willem Alexander het nieuwe schoolgebouw van Bartiméus. De Koning werd ontvangen door een haag van leerlingen, die hem begroette met eerst in stilte en vervolgens met een oorverdovend lawaai van sambaballen.

Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus

Koning Willem Alexander maakte met zijn gevolg een wandeling  langs de ‘special heroes games’.  Voor leerlingen van de school zijn er tijdens de openingsdag sportieve activiteiten georganiseerd..

Koning Willem Alexander opent school bij bartimeus

24 april: Koningspelen voor Zeister basisschool leerlingen

Op verschillende plaatsen in Zeist werden er vrijdag 24 april  Koningspelen gehouden door de basis scholen in Zeist.

OOZ__150424_9783_Zeist_Mel_Boas

24 April: Appelbloesem-parade

Zaterdag 24 april werd er door 2 fruitbedrijven in onze buurgemeente Bunnik een appelbloesem parade georganiseerd. OogOpZeist nam een kijkje bij Fruitbedrijf I. Westeneng op de Tolakkerlaan, op de grens tussen Zeist en Bunnik.  Door de weersomstandigheden werd het niet net zo’n groot feest als in 2014.

Bezoekers krijgen uitleg van Izaak bij Fruitbedrijf Westeneng Tolakkerlaan
Bezoekers krijgen uitleg van Izaak bij Fruitbedrijf Westeneng Tolakkerlaan

26 april: Ruitertjes hebben een spelletjesmiddag te paard bij de Prinses Maxima Manege

De spelletjesmiddag was er speciaal voor de meest beperkte ruitertjes die niet zelfstandig mee kunnen doen aan een dressuurwedstrijd. Hippisch fysiotherapeut Florine Vermaas had haar cliënten uitgenodigd voor deze extra spelletje middag.

Spelletjesmiddag voor kinderen van de fysiotherapie van Florine Vermaas bij de Prinses Maxima Manege in Den Dolder
Spelletjesmiddag voor kinderen van de fysiotherapie van Florine Vermaas bij de Prinses Maxima Manege in Den Dolder

28 april: Panorama Koningsdag in Zeist

Panorama van de vrijmarkt  voor kinderen op het marktplein en het Belcour. Het panorama koningsdag  laat de bedrijvigheid op het Belcour  zien.

Kinder vrijmarkt op het Belcour
Kinder vrijmarkt op het Belcour

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More