Search
Close this search box.

Les van oud-staatssecretaris Wilma Mansveld over de economische gevolgen van klimaatsverandering

Woensdagmiddag 9 maart – Leerlingen VWO-5 van KSG de Breul met het vak economie en/of M&O in hun pakket hebben les gekregen van oud-staatsecretaris Wilma Mansveld. Zij sprak met de leerlingen over de relatie tussen het veranderende klimaat en de economie.

  • Wat merken wij van de klimaatsverandering?
  • Hoe ziet de energievoorziening er over 10 jaar uit?
  • Wat doe jij voor/aan het milieu?
  • Wat zijn de economische gevolgen van klimaatverandering?

Aan de hand deze op het bord geschreven vragen wisselde zij van gedachten met de leerlingen over dit onderwerp.

De leerlingen werden uitgenodigd om ook zelf een standpunt in te nemen en met de oud-bewindsvrouw in discussie te gaan. Voor de leerlingen is het een van de voorbereidingen op het komende eindexamen. Het onderwerp milieu zal vast bij de examenvragen aan de orde komen.

Oud staatsecretaris Wilma Mansveld gaf een gastles op Ksg De Breul
Oud staatsecretaris Wilma Mansveld gaf een gastles op Ksg De Breul
Als presentje kreeg Oud staatsecretaris Wilma Mansveld een Breul T-shirt
Als presentje kreeg Oud staatsecretaris Wilma Mansveld een Breul T-shirt

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More