Search
Close this search box.

Samen voor Zeist: dit zijn de nieuwe thema’s

Woensdag 8 maart – Participatie en vrijwilligers, armoede en schulden en de vluchtelingen: dat zijn de nieuwe thema’s waar Samen voor Zeist het komende jaar mee aan de slag gaat met haar netwerk. Dat bepaalden de deelnemers van het netwerk van Samen voor Zeist gezamenlijk tijdens de kick-off-bijeenkomst. Een heel interactief proces waarin zowel groepsgewijs, individueel als plenair aan onderwerpen werd gewerkt. Henk Kinds en Ernst Abbing, van Community Partnerships Consultants, zorgden ervoor dat de deelnemers in minder dan een uur tijd door het complexe besluitvormingsproces werden geleid. Daarvoor gebruikten zij de discussietool Primaforum.

Nieuwe fase
Met de kick-off luidde Samen voor Zeist weer een nieuw betrokken jaar in. Na 10 jaar succesvol verbindingen te hebben gelegd tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijke veld, maakt Samen voor Zeist zich op om het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen naar een nieuwe fase te leiden. Ruim 100 deelnemers lieten zich verrassen door kick-off gastheer Christelijk College Zeist.

Oog op Zeist

Blijven matchen
“Vanzelfsprekend blijft Samen voor Zeist matchen. Verschillende werelden met elkaar verbinden in de vorm van uitjes en de helpende hand geven”, vertelt  Katharina Casse, directeur van Samen voor Zeist. “Daarnaast gaan we een stapje verder, ingegeven door de participatiesamenleving.  Maatschappelijke thema’s zullen ook een verbindende factor zijn waar coalities omheen worden gevormd. Een nieuwe aanpak naast de traditionele matching.” Katharina Casse kijkt terug op een zeer geslaagde en inspirerende bijeenkomst die volgens goede traditie werd afgesloten met de meet-and-match netwerkactiviteit waarbij men elkaar informeel kon ontmoeten.

Oog op Zeist

U kunt Samen voor Zeist benaderen via info@samenvoorzeist.nl als u meer wilt weten over bovenstaande thema’s of wilt participeren in het netwerk van Samen voor Zeist


Bekijk hier alle foto’s van de geslaagde Kick-off bijeenkomst.

http://www.boasphoto.nl/wp/foto-webshop/
Alle foto’s van de kick-off staan in onze webshop

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More