20 maart 2016 Festival Zeist Vertelt (WereldVerteldag)

Op zondagmiddag 20 maart gaan op zes bijzondere locaties de deuren in Zeist open voor mooie verhalen. Er is ruimte voor poëzie en muziek. Het Festival Zeist Vertelt wordt door de Werkgroep Zeist Vertelt (Cultuur-Zeist) georganiseerd in het kader van de WereldvertelDag. Overal in de wereld worden op deze dag verhalen verteld. De vertellers beginnen hun programma van ongeveer 30 minuten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tussen beide vertelrondes heeft u enige tijd om na te praten en om van de ene naar een andere locatie te gaan. Het kan gebeuren dat een locatie moet melden dat het vol is.

 • Proeverij de Azijnmakerij, Maurikstraat 20
  Vertellers: Geerten van Gelder en ?
 • Wijnkelder De Witte Os, Lageweg 2a
  Vertellers: Truus Tibben, Piet de Jong en Ronald van Gemeren
  Muziek: Henk Jagtenberg, gitaar
 • *) Christiaan Huygens Theater, Wilhelminalaan 22
  Vertellers: Elisabeth Waagmeester en Frans van Bussel
 • De Looborch, Woudenbergseweg 42
  Verteller: Henjo Hekman met 2 maal een programma over Oud Seijst en gedichten over Zeist
 • TorenlaanTheater, Torenlaan 38
  Vertellers: Ron Slot en Hans Nouwens en voor de laatste ronde ter afsluiting (16.30 uur) Esther Kornalijnslijper.
 • *)De Boswerf, Bezoekerscentrum, Prins Bernhardlaan 3
  Vertellers in de Tipi-tent: Wim van der Ende en Imke Abbas

Op bijna alle locaties is tegen betaling een drankje of koffie/thee/limonade verkrijgbaar.
*) Hier worden verhalen verteld die geschikt zijn voor kinderen van 6 – 10 jaar; op andere locaties voor kinderen vanaf 10 jaar.

Afsluiting

Het Festival Zeist Vertelt wordt om 16.30 uur feestelijk afgesloten met een mooi verhaal in het Torenlaan Theater. Daarna is er voor bezoekers, vertellers en musici (tot 18:00 uur) de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Alle artiesten (verhalenvertellers en musici) alsmede de gastvrouwen- en –heren van de andere vertellocaties doen belangeloos mee. De optredens zijn gratis. Maar uw applaus nemen ze graag in ontvangst.

Esther en Ronald verkennen Proeverij de Azijnmakerij

Esther en Ronald verkennen Proeverij de Azijnmakerij

Organisatie
Het Festival Zeist Vertelt wordt georganiseerd ter gelegenheid van de WereldVertelDag door de Werkgroep Zeist Vertelt, onderdeel van de Stichting CultuurZeist.
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de zaaleigenaren, gemeente Zeist, Stichting CultuurZeist, Bibliotheek Idea Zeist en de Stichting Literaire Activiteiten Zeist.

Folder
Een uitgebreide beschrijving van het traject van het festival vindt u in de folder: Folder Festival Zeist Vertelt.


 

Overige vertel programma in de regio:

15 maart: start cursus ‘Vertel een Verhaal’ in de bibliotheek van Zeist

19 maart: Gluren bij de Buren de Bilt: een verhaal over herinneren

zondagmiddag 20 maart: Festival Zeist Vertelt op zes locaties in Zeist

 

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.