Search
Close this search box.

Calisthenics-park op het Energieplein in Kerckebosch

Maak kennis met sportieve rage Calisthenics. Op 16 april wordt het Het Calisthenics-park op het Energieplein Kerckebosch in Zeist feestelijk geopend. Bewoners van Kerckebosch kunnen tijdens demonstraties en workshops kennismaken met deze nieuwe sportieve rage. Het Calisthenics-park is een bewonersinitiatief op  het Energieplein voor het Christelijk College Zeist.  Calisthenics is trainen met je eigen lichaamsgewicht in de buitenlucht. Pacito Reigina draait alvast warm. Hij gaat ieder zondag om 14:00 een gratis workshop geven.

Workshops voor jong en oud

De opening is zaterdag 16 april vanaf 15.00 uur op het Energieplein Kerckebosch (Graaf Adolflaan) tussen het Christelijk College Zeist en ontmoetingscentrum Binnenbos. Er zijn workshops, demonstraties en gezonde snacks verzorgd door het Seyster College. Voor kinderen is er een springkasteel, en DJ The Electronic Dutchman verzorgt de muziek. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Meer weten? Kijk op facebook.com/calisthenicszeist.

 Supersterk op eigen kracht

Calisthenics is de nieuwste fitnesstrend waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. De basis bestaat uit de bekende sit-ups, push-ups, pull-ups en dippen, soms in combinatie met extra gewichten. Maar ook oefeningen die zo spectaculair ogen dat het lichaam de zwaartekracht lijkt te tarten. Doel is een krachtig en lenig lichaam opbouwen.

Maak kennis met sportieve rage Calisthenics 16 april feestelijke opening op Energieplein Kerckebosch in Zeist
Maak kennis met sportieve rage Calisthenics
16 april feestelijke opening op Energieplein Kerckebosch in Zeist
Maak kennis met sportieve rage Calisthenics 16 april feestelijke opening op Energieplein Kerckebosch in Zeist
Maak kennis met sportieve rage Calisthenics
16 april feestelijke opening op Energieplein Kerckebosch in Zeist

Bewonersinitiatief

Initiatiefnemer in Kerckebosch is Papito Reigina. ‘Ik ben een echte fan. Hiervoor trainde ik in de sportschool met zware gewichten. Met Calisthenics gebruik je alleen je eigen lichaamsgewicht. Hierdoor bouw je kracht op zonder breed te worden. Hoe vaker je het doe, hoe sterker je wordt. Pure kracht, zonder opgepompte spieren.’

Laagdrempelige sporten

In Kerckebosch is het toestel op het Energieplein 24/7 beschikbaar. Boven een zachte ondergrond kan iedereen zijn oefeningen doen. Voor wie het wil leren geeft Papito elke zondag om 14 uur een gratis workshop. ‘Er is voor jongeren in de wijk weinig te doen. In plaats van hangen in het winkelcentrum, nodig ik ze uit om het ook eens te proberen. De meesten houden wel van fitness, maar vinden de sportschool te duur. Als ze eenmaal een paar keer aan het toestel hangen, voelen ze al snel het verschil.’

Overal en voor iedereen

Hoewel al eeuwen oud wordt Calisthenics nu pas populair in Nederland. Opvallend is de hechte gemeenschap die rond de sport is ontstaan. In tegenstelling tot fitness kun je Calisthenics overal doen. In parken, speeltuinen of in echte Calisthenicsparken. Het is een goedkope manier om aan je gezondheid te werken en tegelijk mensen te ontmoeten.

Freestyle battles

Samen met zijn vriend Patrick Slurink doet Papito ook mee aan battles in het land. En met succes. Onder de vlag van NoXcuse Crew hebben ze tijdens de RoyalBarzz City Battle 2016 de 2e prijs Calisthenics Freestyle battle gewonnen en de 1e prijs voor Strict Form Pull Ups.

Maak kennis met sportieve rage Calisthenics 16 april feestelijke opening op Energieplein Kerckebosch in Zeist
Maak kennis met sportieve rage Calisthenics in Kerckebosch

 Kerckebosch bruist van energie

Het Calisthenics-park sluit aan bij de wens om in Kerckebosch ruimte te geven aan spontane initiatieven die een bijdrage leveren aan DuurSaam Kerckebosch. Het toestel gefinancierd door de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch en Wijkteam Oost. De opening is een samenwerking tussen Streetwork en ontmoetingscentrum Binnenbos.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More