Search
Close this search box.

Manutan steunt taalles aan vluchtelingen

Manutan, de groothandel in kantoorartikelen uit Den Dolder, heeft een grote hoeveelheid materiaal gesponsord voor de taalles aan vluchtelingen in de noodopvang. Op het terrein van het voormalige Militaire Luchtvaartmuseum wachten honderden vluchtelingen tot hun asielprocedure begint. Het COA mag alleen bed, bad en brood bieden – voor andere activiteiten zijn de bewoners afhankelijk van vrijwilligers.

Bijna iedereen wil graag Nederlands leren: in ieder geval om eenvoudige gesprekken te kunnen voeren maar de leergierigheid en ambitie is bij velen een stuk groter. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die les willen geven. Een belangrijk hulpmiddel is het whiteboard: woorden zien maakt het onthouden makkelijker.

Manutan in Den Dolder heeft vijftien gloednieuwe staande whiteboards gedoneerd, inclusief stiften, wissers en flipovervellen. Bovendien gaven zij ook honderden opbergmapjes zodat leerlingen hun werkbladen bij elkaar kunnen bewaren.

Afgelopen maandag stond de pallet vol materiaal klaar tussen de af- en aanrijdende vrachtwagens. “Wij zijn dan wel een internationaal bedrijf maar onze wortels liggen echt in deze regio. Daarom dragen we graag bij aan een belangrijk, lokaal maatschappelijk doel als deze taallessen,” aldus marketingdirecteur Boris Vildosola Bustos die zelf bij de overhandiging was, samen met marketing manager Liesbeth de Groot. De whiteboards en andere materialen zijn dezelfde dag nog dankbaar in gebruik genomen.

Wie trouwens nog schriften, blocnotes of pennen heeft liggen: ook die kunnen goed gebruikt worden. Stuur dan even een email naar ingrid@ingridwong.nl.

Manutan doneert whiteboards voor taallessen in de noodopvang van Soesterberg
Manutan doneert whiteboards voor taallessen in de noodopvang van Soesterberg

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More