‘Uit in Zeist’ Gids 2016-2017 gepresenteerd.

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal
De ‘Uit in Zeist’ gidsen kwamen gisteren uit de lucht vallen tijdens de presentatie van de ‘Uit in Zeist’ Gids 2016 2017. Jos Ruys presenteerde gisteren in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de andere professionele podia in Zeist en verscheidenen culturele organisaties in een 1,5 uur one-man show het uitgaansprogramma van het seizoen 2016-2017 in Zeist. Hierbij kwam niet alleen het uitgebreide theater programma van Figi aanbod. Ook de andere culturele organisaties uit Zeist werden in de gelegenheid gesteld om uitgebreid hun verhaal te doen.

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Lidwien Vork vertelde dat lustrum programma 25×25 wordt opgerekt naar 26×26. Veel bekende Nederlandse artiesten gaven aan om ook het komende jaar graag een keer ten bate van he Beauforthuis te komen optreden. In het verlengde theater programma treden o.a Spinvis en Vloeimans op. Op 1 juli komt Freek de Jonge naar het Beauforthuis. Ook het vanwege gezondheidsredenen uitgestelde optreden van Youp van het Hek zal waarschijnlijk in het najaar toch plaatsvinden. Hiermee hoopt het Beauforthuis
Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Andere hoogtepunten in het culturele jaar zijn de Zeister Muziekdagen in het najaar met een goed gevuld kamermuziek programma. Verder zijn er ook dit jaar weer de vaste evenementen zoals het Kinderboekenfeest tijdens de Kinderboekenweek. Dit jaar zal er niet zoals vorig jaar een film voorstelling zijn aansluitend op het kinderboekenfeest. In plaats hiervan komt er een speciale kinderboek week theatervoorstelling. Ook zal er dit jaar weer DDdK (De Dag der Kunsten) plaatsvinden in Slot Zeist.

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Het Slottuin theater heeft deze zomer wederom een vol programma op de zondagmiddag. Op het zomerprogramma wordt moederdag zondag 8 mei al een voorschot genomen met het Lentefestival.

Cultuurwethouder Marcel Fluitman ontving het eerste exemplaar van de ‘Uit in Zeist’ gids uithanden van Jos Ruys van Figi. Voor de andere aanwezige kwamen de gidsen uit de lucht vallen. De wethouder sprak de wens uit dat er het komende jaar een  online agenda systeem zal worden gepresenteerd waarop alle organisatoren van evenementen online te zien zullen zijn.

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: