Search
Close this search box.

Henjo Hekman benoemd als stadsdichter van Zeist.

Vrijdagmiddag 6 mei werd Henjo Hekman door Literair Zeist benoemd als stadsdichter van Zeist. In Theater Figi droeg hij zijn eerste stadsgedicht voor. Ook maakte hij zijn plannen bekend voor zijn invulling van het stadsdichterschap voor de eerste twee jaar. De presentatie vond plaats tijdens de lancering van de Uit in Zeist gids 2016-2017.

Henjo Hekman in Zeist beter bekend als de nachtburgemeester, zal de komende 2 jaar de poëzie in Zeist gaan promoten. Dit zal hij doen door tenminste 4 gedichten per jaar over Zeist te schrijven. Daarnaast zal hij de door hem gemaakte ‘literaire wandeling door Zeist, waarbij u kunt blijven zitten’ verder uitbouwen en presenteren.

Henjo Hekman gepreseneteerd als stadsdichter van Zeist
Henjo Hekman gepreseneteerd als stadsdichter van Zeist

Hierbij zijn eerste bijdrage als stadsdichter.

Zeist zoekt dichter

het is arm en rijk en ontzuilt zich traag,
het noemt zich Zeist en heeft een vraag:

ik wil voor mijn cultuur (die het al eeuwen heeft)
een stem die mij in haar het leven geeft

dus vraag ik jou: wil jij op deze grens van Rug en Rijn
voor mij -jouw stadse dorp- de dichter zijn?

in ruil ben ik jouw muze -vol verwachting hopend
op een vers dat mij met liefde opent

(en voorzichtig stem ik mij in een akkoord,
want wie -als zij- gelooft mij op mijn woord?)

Henjo Hekman (1948)

Henjo Hekman gepreseneteerd als stadsdichter van Zeist
Henjo Hekman gepreseneteerd als stadsdichter van Zeist
Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal
Figi presenteert uit in Zeist gids 2016-2017 op het podium van de Marsman zaal

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More