Search
Close this search box.

Softbalteam Los Caribenos wint Zeister Slottoernooi

Het Spaanse team Los Caribenos de La Laguna deed dit jaar voor de eerst mee aan het Zeister Slottoernooi dat dit jaar voor de 33e keer werd gehouden. Dit toernooi is nog het enige softbaltoernooi voor mannen in Europa. In de finale nam Los Caribenos het op tegen het Deense Holstholm Hurricanes.

Er zijn maar weinig mogelijkheden voor landenteams om zich voor te bereiden op het EK. Daarom komen zelfs buitenlandse landenteams zoals het nationale Duitse softbalteam en het Tjechische team CZ U19 (met spelers onder de 19) graag naar de velden op Blikkenburg. Ook het Nederlandse nationale softbalteam nam deel aan het toernooi. De landenteams waren echter niet opgewassen tegen de spelkwaliteiten van het Spaanse Los Caribenos en het Deense Holstholm Hurricanes. Deze laatste kwam als vervanger van het Deense Nationale team en is de oudste softbalclub van Denemarken.

Er zijn een aantal verschillen met honkbal: bij softbal zijn de afstanden van het speelveld en ook de grootte en de zwaarte van de speelbal anders dan bij honkbal. Een verschil dat direct opvalt is dat bij softbal de werper de bal onderhands aangooit, bij honkbal gebeurt dit bovenhands. In het verleden was softbal ook veel minder snel dan de grote broer honkbal. De rest van de spelregels is in grote lijnen hetzelfde. Alleen het stelen van een honk werkt anders, dat mag bij softbal pas gebeuren als de pitcher de bal aangooit, terwijl dat bij honkbal altijd mag. Een softbal wedstrijd duurt 6 of 7 innings, bij honkbal is dat 9 innings.

Door het beperkte aantal innings was einde van de finale heel erg abrupt.  De einduitslag was 7-1 voor Los Caribenos. Hierna werd het toernooi afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking.

Zeister Slottoernooi Softbal gewonnen door Los Carubenos
Zeister Slottoernooi Softbal gewonnen door Los Carubenos
Zeister Slottoernooi Softbal gewonnen door Los Carubenos
Zeister Slottoernooi Softbal gewonnen door Los Carubenos
Zeister Slottoernooi Softbal gewonnen door Los Carubenos
Zeister Slottoernooi Softbal gewonnen door Los Carubenos

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More