Aldi opent tijdelijke vestiging aan Pijlstaartlaan

Tijdelijk filiaal van de Aldi aan de pijlstaartlaan in Zeist West

Al tijden was het ALDI-concern op zoek naar een lokatie voor een tweede filiaal in Zeist. Het is gelukt: op 29 juni opent ALDI een tijdelijke winkel aan de Pijlstaartlaan in Zeist-West. Deze vestiging blijft open tot de opening van een filiaal in de nieuwbouw van winkelcentrum De Clomp. Naar verwachting zal dit in 2020 gereed zijn.

Vijf jaar geleden sloot ALDI de deuren in het centrum van Zeist (Voorheuvel) met het vooruitzicht dat binnen afzienbare tijd het winkelcentrum De Clomp geopend zou worden, waar ALDI gehuisvest zou worden. Het project van De Clomp heeft de afgelopen jaren veel vertraging opgelopen maar op 18 mei is het contract tussen de gemeente en de projectontwikkelaar getekend.

Het voorlopig ontwerp zal uitgewerkt worden tot een definitief ontwerp.  Als het ontwerp definitief is zal Rialto Zeist BV de omgevingsvergunning aanvragen (najaar 2016). Begin 2017 starten de sloop- en bouwwerkzaamheden. In 2020 moet het winkelcentrum klaar zijn. In het nieuwe winkelcentrum komen circa 17 winkels, waaronder drie supermarkten. In totaal wordt circa 7.500 m2 gebouwd. Tussen de winkels wordt een promenade en een plein aangelegd, waar bezoekers en bewoners kunnen parkeren. De gemeente en Rialto streven naar ruim zestig woningen boven de winkels.

De ALDI-winkel in De Clomp zit in de laatste fase van het bouwtraject. Tot die tijd is er echter een alternatief. ALDI heeft een goed bereikbaar en geschikt pand gevonden voor tijdelijk gebruik aan de Pijlstaartlaan waardoor de tijd tot de opening van het filiaal in Zeist West overbrugd kan worden. De winkel zal ruime openingstijden kennen en ook op zondag open zijn.

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: